19.5.2016 16:55

«Η παραίτηση Δαμίρη επιβεβαιώνει την τραγικότητα της κατάστασης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

Για τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό και που επιβεβαιώνονται μέσα από την παραίτηση του Ανδρέα Δαμίρη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου.

«Η κατάσταση στη Χίο στην Ειδομένη, , στο Ελληνικό και σε άλλους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες είναι πρωτοφανείς.

Η έλλειψη σχεδιασμού, πρωτοβουλίας και πλάνου δράσης εκ μέρους της Κυβέρνησης, έχει άμεσες επιπτώσεις και στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας,  η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου. Τα προβλήματα αυτά δεν προκύπτουν απο  δική της αδυναμία, αλλά ανάγονται εξ ολοκλήρου σε κυβερνητικές αστοχίες και παραλείψεις.

Η κυβερνητική ανευθυνότητα και απραξία ταλαιπωρεί άδικα όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καλείται να υποκαταστήσει το κυβερνητικό έργο και να επωμιστεί ευθύνες που δεν της αναλογούν.

Η παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου και οι καθημερινές κραυγές αγωνίας των στελεχών της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, να αναλάβει επιτέλους δράση και να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της.

Να καταλάβει ότι οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα».

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ