19.5.2016 16:55

«Η παραίτηση Δαμίρη επιβεβαιώνει την τραγικότητα της κατάστασης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

Για τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό και που επιβεβαιώνονται μέσα από την παραίτηση του Ανδρέα Δαμίρη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χίου.

«Η κατάσταση στη Χίο στην Ειδομένη, , στο Ελληνικό και σε άλλους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες είναι πρωτοφανείς.

Η έλλειψη σχεδιασμού, πρωτοβουλίας και πλάνου δράσης εκ μέρους της Κυβέρνησης, έχει άμεσες επιπτώσεις και στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας,  η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου. Τα προβλήματα αυτά δεν προκύπτουν απο  δική της αδυναμία, αλλά ανάγονται εξ ολοκλήρου σε κυβερνητικές αστοχίες και παραλείψεις.

Η κυβερνητική ανευθυνότητα και απραξία ταλαιπωρεί άδικα όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καλείται να υποκαταστήσει το κυβερνητικό έργο και να επωμιστεί ευθύνες που δεν της αναλογούν.

Η παραίτηση του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου και οι καθημερινές κραυγές αγωνίας των στελεχών της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, να αναλάβει επιτέλους δράση και να πάψει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της.

Να καταλάβει ότι οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ