26.11.2015 15:36

Η φωτεινή διαδρομή του Γιάννη Καράλη

Η ακτινοβολία  του ξεπερνούσε τα στενά χιακά σύνορα και η  συμβολή του στις τέχνες και τα γράμματα ήταν καθοριστική. Ο λόγος για τον αείμνηστο Γιάννη Καράλη και την ανεκτίμητη προσφορά του σε όλες τις πτυχές του Χιακού βίου.

Ο κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Καρκαζής μιλώντας στον «π» υπογράμμισε ότι ο Γιάννης Καράλης αποτέλεσε ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το νησί μας. «Στη σημερινή εκδήλωση θα μιλήσω για το όραμα αυτού του ανθρώπου. Θα αναφερθώ εκτενώς στο πλούσιο έργο του και στην προσφορά του στο πανεπιστήμιο», είπε ο Γιάννης Καρκαζής.

Η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου Μαρία Βασιλακάκη αναφέρθηκε στη φωτεινή διαδρομή του Γιάννη Καράλη και στη συμβολή του στο Χιώτικο γίγνεσθαι. « Το πνεύμα του ακτινοβολούσε σε ολόκληρο το νησί. Διατέλεσε 21 χρόνια πρόεδρος του Φιλοτεχνικού και ήταν από τα πρώτα και μακροβιότερα μέλη του ομίλου από ιδρύσεώς του το 1950. Έδινε μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες αξίες και στον θεσμό της οικογένειας», υπογράμμισε η Μαρία συμπληρώνοντας ότι η μεγάλη του ανησυχία ήταν η παγκοσμιοποίηση την οποία ανέφερε σε κάθε του διάλεξη. «Σκοπεύουμε να εκδώσουμε προλόγους και επιλόγους διαλέξεων του και προγραμματίζουμε το Μάρτιο με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του εκλιπόντος να πραγματοποιήσουμε μια ημερίδα αφιέρωμα στο Γιάννη Καράλη», κατέληξε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου.

 

Σήμερα λοιπόν στις 18:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η πανεπιστημιακή κοινότητα  και η χιακή κοινωνία τιμάει την μνήμη του Γιάννη Καράλη με την ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου του σε αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ