1.12.2015 16:57

Γιάννης Ζαφείρης: «Ας πάρουν μια πολιτική απόφαση»

ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

Οξύνει εκ νέου το ήδη τεταμένο κλίμα των σχέσεων του με τη δημοτική αρχή Χίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Ζαφείρης, με την απόφασή του να παραχωρήσει την επόμενη εβδομάδα συνέντευξη τύπου με σκοπό να προκαλέσει όπως ο ίδιος τονίζει την πολιτική απόφαση του Δημάρχου για το μέλλον του θεάτρου. « Θα κάνω έναν απολογισμό της πορείας μου στο ΔΗΠΕΘΕ. Δεν θα είναι κατηγορώ. Θα ακουστούν όμως πολλά πράγματα που σε κάποιους δεν θα αρέσουν», δηλώνει στον «π» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Ζαφείρης.

« Θέλω να προκαλέσω πολιτική απόφαση. Δεν μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω κάπου δίχως να υπάρχει παραγωγή έργου. Δίχως να υπάρχει στέγη για το θέατρο, χρήματα για παραγωγές. Δεν πάει άλλο αυτός ο υποβιβασμός», είπε απογοητευμένος ο Γιάννης Ζαφείρης.

«Διόλου δεν διαφωνώ ως προς την ατολμία, αδιαφορία και σκοπούμενη απαξίωση και ανικανότητα  διατήρησης  του μοναδικού φορέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που εδρεύει στη Χίο. Είναι το μοναδικό ΔΗΠΕΘΕ που 20 χρόνια αναζητά ακόμη τα 48εκ δρχ του υπ. Πολιτισμού για μια αίθουσα που δεν κατασκευάστηκε ποτέ, που δεν έχει ούτε ένα εργαζόμενο και που είναι χρεωμένο με λιγότερα από όσα όφειλε να του καταβάλλει ο δήμος Χίου την τελευταία πενταετία» σημειώνει ο Γιάννης και αναρωτιέται ποιος τελικά θα νικήσει στη μάχη μεταξύ των άβουλων και άτολμων αιρετών και των χιλιάδων θεατών, φίλων, συλλόγων, σχολείων και σπουδαστών εργαστηρίων.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Ξυνταριανός μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες έχουν δημιουργήσει πρόσκαιρη αδυναμία στην λειτουργία του θεάτρου « Υπάρχει ένα μεγάλο ποσό που οφείλεται από το 2008 στο ΤΣΕΜΔΕ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ενταλματοποιήσουμε κανένα ποσό για να αποπληρώσουμε οφειλές. Παράλληλα υπάρχει και καθυστέρηση στην αποστολή των χρημάτων που οφείλει το υπ. Πολιτισμού στο ΔΗΠΕΘΕ. Νομίζω ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις», είπε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ .

Σε χαμηλούς τόνους και δίχως να ρίχνει λάδι στη φωτιά η δημοτική αρχή Χίου υπογραμμίζει ότι προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα και να προστατεύσει ταυτόχρονα όλους τους εμπλεκόμενους. « Αν επιθυμούσαμε τον τερματισμό της λειτουργίας του θεάτρου δεν θα αναζητούσαμε λύσεις. Παλεύουμε να τακτοποιήσουμε οφειλές προηγούμενων χρόνων ενώ ελαφρύναμε τις δαπάνες του ΔΗΠΕΘΕ με την μετακίνηση των δύο υπαλλήλων του σε άλλους οργανισμούς. Δεν επαναπαυόμαστε», κατέληξαν οι ιθύνοντες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ