1.10.2015 17:56

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ: «Ο λόγος είναι τέχνη»

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Μετά την περσινή επιτυχία του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να  επαναλάβουν το εγχείρημα και να ξεκινήσουν νέο κύκλο συναντήσεων από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. «Πέρσι είχαμε πραγματοποιήσει ένα κύκλο δημιουργικής γραφής και έναν φιλοσοφίας. Φέτος δεν  θα έχουμε φιλοσοφία αλλά μόνο δημιουργική γραφή», δήλωσε στον «π» ο Φίλιππος Μανδηλαράς, γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων και υπεύθυνος του τμήματος δημιουργικής γραφής. «Το εργαστήριο απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και έχει ως στόχο την δημιουργία, ανταλλαγή και ανασύνθεση ιστοριών από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πειραματιστεί και να δημιουργήσει με το λόγο», ανέφερε ο Φίλιππος προσθέτοντας ότι προοπτική του εργαστηρίου είναι η κατανόηση της τέχνης του λόγου. «Οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν απόψεις, επεξεργάζονται κείμενα, συμμετέχουν σε διάφορες εργασίες. Μέσα από τα μαθήματα μαθαίνουν κάποιες τεχνικές ώστε να μην πλατειάζουν και να εξελίσσουν την γραφή τους».

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία , την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Μάλιστα έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά. «Προσπαθώ  να μεταφέρω τις γνώσεις μου και αυτά που διδάχθηκα στη Γαλλία στους συμμετέχοντες. Η πρώτη συνάντηση της Δευτέρας είναι ανοικτή σε όλους» κατέληξε ο Φιλ. Μανδηλαράς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ