7.3.2012 10:10

Ευκαιρία για τη Βιβλιοθήκη Κοραή

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η «καραμπόλα» που προκάλεσε η αποχώρηση Παπουτσή από την κυβέρνηση, έβγαλε στο Υπουργείο Παιδείας τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη. Η αποδοχή της συμμετοχής του στο κυβερνητικό σχήμα ξαφνιάζει, ενδεχόμενα, πολλούς, ίσως όμως είναι ενδεικτική της διάθεσης έναντι στα συγκυβερνητικά σχήματα προσωπικοτήτων με αυξημένο κύρος.
Η θητεία του νέου υπουργού πιθανά δεν θα υπερβεί το δίμηνο, χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η παρουσία του στο Υπουργείο, όμως, κρύβει μια μεγάλη ευκαιρία για τη Χίο και πιο συγκεκριμένα τη Βιβλιοθήκη Κοραή, αν δεχθούμε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης δεν θα καταπιαστεί με πολιτικές βάθους για το χώρο της εκπαίδευσης, καθαρά ελλείψει χρόνου.
Φανατικός φίλος της Χίου ο ίδιος, σχεδόν κάθε καλοκαίρι επιλέγει το νησί μας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για τις διακοπές του και έχει αναπτύξει επαφές με το σύνολο της χιώτικης διανόησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αποδοχή εκ μέρους του των κατά καιρούς προσκλήσεων για συμμετοχή σε εκδηλώσεις από φορείς των γραμμάτων και των τεχνών στο νησί μας.
Τακτικός επισκέπτης της Χίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει προσωπική αντίληψη για τη Βιβλιοθήκη Κοραή. Θα πετύχει η διοίκηση της να εκμεταλλευτεί την ολιγόμηνη παρουσία του στο Υπουργείο; Είναι σε θέση να τον προσεγγίσει και να τον πείσει ότι η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της Πολιτείας για το κορυφαίο πνευματικό στολίδι του Αιγαίου αγγίζει τα όρια της πρόκλησης; Η απάντηση … εντός διμήνου! 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ