21.5.2015 19:44

«Το δώρο της Παπλωματούς»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ένα σύγχρονο παραμύθι, που εξυμνεί τη χαρά της προσφοράς,  επέλεξαν να παρουσιάσουν οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας Γυναικών Χίου. «Το δώρο της παπλωματούς» είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που γράφτηκε χρόνια πριν από τον Τζεφ Μπριμπό  αλλά παραμένει επίκαιρο μέχρι τις μέρες μας.

«Εδώ και 34 χρόνια επιλέγουμε πάντα να παρουσιάζουμε παιδικές παραστάσεις και τα παιδιά αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας. Είναι η πρώτη φορά που διασκευάζουμε έργο και η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τη Φένια Μάγκου που διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση», σημείωσε η Στ. Αμπαζή , υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας γυναικών Χίου. «Θέλουμε να μάθουν τα παιδιά την αξία την προσφοράς, του μοιράζομαι. Στόχος μας είναι όσοι έρθουν στην παράσταση να φύγουν ικανοποιημένοι και γεμάτοι ευτυχία».

Η Στ. Αμπαζή ανέφερε ακόμη ότι στην παράσταση συμμετέχουν και νέα μέλη της θεατρικής ομάδας . «Έχουμε νέο αίμα. Φεύγουν οι παλιοί και έρχονται οι νέοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεωνόμαστε σε έμψυχο υλικό» ανέφερε προσθέτοντας ότι η παράσταση θα έχει και συνοδεία ζωντανής μουσικής. «Είναι πολύ όμορφο τα παραμύθια να επενδύονται μουσικά γιατί σε ταξιδεύουν. Θα έχουμε λοιπόν μαζί μας ζωντανά πάνω στη σκηνή τον Παντελή Λύκο στο λαούτο και τον Γιάννη Κυριακόπουλο στο κλαρίνο».

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Γιώργος Αλιάδας, Μαρία Αλιάδα, Στέλλα Αμπαζή, ΔέπσοιναΒαφιά, Κωστούλα Καλιμανά, Μελίνα Καλησπέρη, Γωγώ Μανίκα,ΠαναγιώταΜπάκνη, Νικήτας Ντάτης, Μανώλης Ντουκάκης,Κωνσταντία Φακίρη και Υπατία Φραγκούλη.

Την σκηνοθεσία υπογράφει η Φένια Μάγκου με βοηθό σκηνοθέτη την Κωνσταντία Φακίρη. Σκηνική επιμέλεια και κοστούμια η Λία Αξιώτη, φωτισμοί ο Παναγιώτης Λούρος και διδασκαλία χορού η Άσπα Πετρά.

Το έργο κάνει πρεμιέρα αύριο στις 19:00 στο Ομήρειο και θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη παραστάσεις, το Σάββατο και την Κυριακή την ίδια ώρα.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ