26.5.2016 12:58

Δήμαρχος είσαι, ότι νομίζεις κάνε!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων κυρίως σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού το έχει επισημάνει τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς πολλάκις ο Δήμαρχος Χίου, σε διάφορους αρμόδιους υπουργούς, αποσπώντας απλά την συμπάθεια και κατανόησή τους για το θέμα. 

Αυτή την φορά το επανέλαβε και στην συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή, ζητώντας του παράλληλα να υπάρξει νομοθετική διάταξη που να επιτρέπει σε εθελοντές που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (επαγγελματικό δίπλωμα και λοιπές πιστοποιήσεις) να ασκούν καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που θίγουμε το ζήτημα. Έχουμε στείλει άπειρα έγγραφα τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο Εσωτερικών, όπου αναφέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων. Εξήγησα στον υπουργό ότι υπάρχουν απομακρυσμένα χωριά στο νησί που απαιτείται  μεγάλος χρόνος για να φτάσει το ασθενοφόρο από την πόλη. Του ανέφερα ότι ο Δήμος δεν έχει οδηγούς για να επανδρώσει τα ασθενοφόρα των πολυδύναμων ιατρείων αλλά δυστυχώς, ο κ. Κουρουμπλής δεν φαίνεται να κατανόησε τα αιτήματα μας», δήλωσε στον «π» ο Δήμαρχος Χίου.

Ο υπ. Εσωτερικών διευκρίνισε ότι υπάρχει ήδη νομοθετική διάταξη που επιτρέπει σε οδηγούς του Δήμου ή της Πυροσβεστικής να οδηγούν ασθενοφόρα και δεν κρίνει απαραίτητο να προσθέσει κάτι καινούργιο σε αυτήν, ουσιαστικά απορρίπτοντας όλες τις άλλες λύσεις που οι τοπικές διοικήσεις προκρίνουν ως ορθές και εύλογες.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ