27.3.2012 8:51

Δεν φέρνουν λαθρομετανάστες στη Χίο

• ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 
Εκτός σχεδιασμού για την δημιουργία Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών μένουν προς το παρόν τα νησιά, σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, που ανακοίνωσε στους περιφερειάρχες στη σύσκεψη της Δευτέρας ο Μ. Χρυσοχοϊδης.
Ο Ν. Γιακαλής δεν κλήθηκε και δεν έδωσε το παρόν, αφού στη σύσκεψη συμμετείχαν μόνο οι επικεφαλής των εννέα ηπειρωτικών περιφερειών, όπου θα δημιουργηθούν οι καταυλισμοί.
«Δεν κλήθηκα γιατί το σχέδιο δεν αφορά τα νησιά και ειδικά των παραμεθορίων περιοχών του Αιγαίου, όπως με διαβεβαίωσε ο υπουργός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αποκλειστεί και αυτή η προοπτική μελλοντικά. Σε κάθε περίπτωση, αν μελλοντικά ενταχθούμε και εμείς θα καταθέσουμε πρόταση μετά από διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς των περιοχών μας».
Το Μερσινίδι
Ο Κ. Γανιάρης, χωρίς να έχει ιδιαίτερες πληροφορίες, τονίζει ότι από τη στιγμή που το θέμα δεν αφορά  τα νησιά του Αιγαίου, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, χωρίς να αποκλείει τίποτα για το μέλλον, δεν θα μπει στη διαδικασία κατάθεσης πρότασης για το Μερσινίδι.
«Δεν είναι σωστό να εισάγουμε κενά δαιμόνια, αν χρειαστεί αργότερα θα καταθέσουμε πρόταση, χωρίς να αυτό να σημαίνει ότι ζητάμε κάτι τέτοιο και αναθερμαίνουμε θέματα χωρίς να υπάρχει λόγος».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ