27.3.2012 8:51

Δεν φέρνουν λαθρομετανάστες στη Χίο

• ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 
Εκτός σχεδιασμού για την δημιουργία Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών μένουν προς το παρόν τα νησιά, σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, που ανακοίνωσε στους περιφερειάρχες στη σύσκεψη της Δευτέρας ο Μ. Χρυσοχοϊδης.
Ο Ν. Γιακαλής δεν κλήθηκε και δεν έδωσε το παρόν, αφού στη σύσκεψη συμμετείχαν μόνο οι επικεφαλής των εννέα ηπειρωτικών περιφερειών, όπου θα δημιουργηθούν οι καταυλισμοί.
«Δεν κλήθηκα γιατί το σχέδιο δεν αφορά τα νησιά και ειδικά των παραμεθορίων περιοχών του Αιγαίου, όπως με διαβεβαίωσε ο υπουργός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αποκλειστεί και αυτή η προοπτική μελλοντικά. Σε κάθε περίπτωση, αν μελλοντικά ενταχθούμε και εμείς θα καταθέσουμε πρόταση μετά από διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς των περιοχών μας».
Το Μερσινίδι
Ο Κ. Γανιάρης, χωρίς να έχει ιδιαίτερες πληροφορίες, τονίζει ότι από τη στιγμή που το θέμα δεν αφορά  τα νησιά του Αιγαίου, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, χωρίς να αποκλείει τίποτα για το μέλλον, δεν θα μπει στη διαδικασία κατάθεσης πρότασης για το Μερσινίδι.
«Δεν είναι σωστό να εισάγουμε κενά δαιμόνια, αν χρειαστεί αργότερα θα καταθέσουμε πρόταση, χωρίς να αυτό να σημαίνει ότι ζητάμε κάτι τέτοιο και αναθερμαίνουμε θέματα χωρίς να υπάρχει λόγος».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ