15.1.2013 17:57

BINTEO: «Η Χίος δείχνει το δρόμο»

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ

Παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 13 εργαζόμενοι του Δήμου Χίου που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν σύσσωμοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι δηλώσεις

Θ. Μπαλασόπουλος

«Σήμερα είναι η πρώτη δίκη πανελλαδικά που γίνεται επί της ουσίας του ζητήματος της διαθεσιμότητας στο δημόσιο. Αν τελικά υπάρξει θετική έκβαση τότε σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη έρχεται στην πράξη να ακυρώσει ένα νομοθετικό μόρφωμα που καταργεί το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ».

Π. Λαμπρινούδης

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θεωρούμε ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το Υπουργείο και γενικά η Πολιτεία δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για τον μισθό των υπαλλήλων. Όλοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, συνεπώς είναι θέμα δικό μας και όχι του κράτους.».

Α. Γαϊτάνος

«Ο αγώνας για δικαίωση θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης. Σήμερα από τη Χίο δίνουμε ηχηρό παρόν στο δικαίωμα για εργασία και για ένα καλύτερο μέλλον. Οι όποιοι σχεδιασμοί της τρόικας εσωτερικού θα ανατραπούν στην πράξη»

Γ. Χαλλιορής

«Στο Δήμο είναι δεδομένο ότι κανένας δεν περισσεύει. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους. Ευχόμαστε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα»

Μ. Σκούφαλος

«Είναι η ώρα ο λαός να σηκώσει το κεφάλι, να βγει στους δρόμους και να ανατρέψει στην πράξη τις επιταγές της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της κυβέρνησης του μνημονίου. Θα μας βρουν στους δρόμους κόντρα στο ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ