12.1.2016 12:25

Αθόρυβη αλλά αποτελεσματική η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δ. Χίου

Γ. ΖΩΑΣ: «ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ»

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα πολιτικής προστασίας, ο Γιώργος Ζώας δηλώνει ικανοποιημένος από τη δράση και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου και υπογραμμίζει ότι βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση για να βοηθήσει όπου χρειαστεί. «Στη πρόσφατη κακοκαιρία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήμασταν σε πλήρη ετοιμότητα. Είχαμε προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού την οποία διανείμαμε στους προέδρους των χωριών που αντιμετώπισαν προβλήματα με τον χιονιά. Συνάμα περιπολούσα μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυκτα σε όλους του δρόμους της πόλης για να διαπιστώσω αν χρειάζεται η ρίψη άλατος», σημείωσε ο Γιώργος Ζώας επισημαίνοντας ότι με καλή συνεργασία και διάθεση αλλά και σωστή προετοιμασία όλα αντιμετωπίζονται. «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου καταθέτουμε τις παρατηρήσεις και τις διαπιστώσεις μας από την επιτόπια έρευνα που έχουμε κάνει σε διάφορα σημεία του νησιού. Με αυτό τον τρόπο οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΧ και  της τεχνικής επεμβαίνουν ώστε να διευθετήσουν τα όποια προβλήματα και να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους σε περίπτωση φωτιάς ή πλημμύρας», ανέφερε ο Γιώργος Ζώας.

 

Τον περασμένο χρόνο η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του  δήμου επισκεύασε το Πυροφυλάκιο της Δέσποινας και  80 συνολικά κρουνούς, προμηθεύτηκε 22 καινούργιους, καθάρισε με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας αγροτικούς δρόμους που οδηγούν σε δασώδεις εκτάσεις καθώς τους οικισμούς περιμετρικά των χωριών, μοιράστηκαν 300 τσουβαλάκια  προστασίας από τις πλημμύρες στους καταστηματάρχες της Απλωταριάς και σε κατοίκους στο Βροντάδο και τα χωριά, προμηθεύτηκε υδροφόρα ώστε να μην απαιτείται η μίσθωση ιδιωτικής(σε περίπτωση φωτιάς χρησιμοποιούνται και οι υδροφόρες της ΔΕΥΑΧ), εφοδιάστηκαν με νερό οι  δεξαμενές που χρησιμοποιούνται από την πυροσβεστική όταν υπάρχει φωτιά,  με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των χωριών για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν και παραχωρήθηκε εξοπλισμός στις εθελοντικές ομάδες  «Εκτός από τη συνδρομή μας στην αντιμετώπιση προβλημάτων από φυσικά και καιρικά φαινόμενα προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι όπου μας ζητηθεί. Υπάρχει άψογη συνεργασία με το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, τη πυροσβεστική και την αστυνομία και όλοι μαζί συντονισμένα εργαζόμαστε για το καλύτερο», κατέληξε ο Γιώργος Ζώας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ