11.12.2015 15:30

Αδιέξοδο με την μίσθωση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ»

Τους προβληματισμούς του σχετικά με την δύσκολη οικονομική κατάσταση  που αντιμετωπίζουν τα σχολεία εξέφρασε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος, αφιερώνοντας μάλιστα μεγάλο μέρος της στο στεγαστικό πρόβλημα του ειδικού σχολείου. «Παρά τη παλαιότερη δέσμευση του υπ. Παιδείας, το 2008,  για εκπόνηση μελέτης κατασκευής διδακτηρίου ειδικής εκπαίδευσης για όλες τις βαθμίδες, εντούτοις αυτή ποτέ δεν έγινε», είπε ο Γιώργος Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή επικαιροποίησε μια προμελέτη για κατασκευή διδακτηρίου ειδικής εκπαίδευσης της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και κατόρθωσε να αποσπάσει τη δέσμευση της διαχειριστικής αρχής ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μόλις ανοίξει σχετικό μέτρο για την εκπαίδευση.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα μίσθωσης του κτιρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, τονίζοντας ότι είναι αδικία να μην παραχωρείται ο χώρος επισήμως στην εκπαίδευση.  «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τις διαδοχικές συζητήσεις που είχαμε, εντούτοις με υπαιτιότητα του νοσοκομείου δεν παρατάθηκε η σύμβαση μίσθωσης του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ», δήλωσε απογοητευμένος ο αντιδήμαρχος.

Συνάμα ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου να εκμισθώσει την παλιά κλινική Χριστοφορίδη που ανήκει στην ΠΕΚΕΒ προκειμένου να στεγάσει κάποιο νηπιαγωγείο. «Επειδή το 6ο και το 2ο νηπιαγωγείο συστεγάζονται και υπάρχει στενότητα χώρου σκεφτήκαμε να μισθώσουμε ένα χώρο, με έξοδα του ΟΣΚ ώστε να μεταφερθεί εκεί ή το 2ο ή το 6ο».

Τέλος ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι 15 σχολεία παλαιάς κατασκευής έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες θερμομόνωσης και στεγανοποίησής τους.  «Εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων εκπονήσαμε μελέτη 530.000€ όπου προβλέπει αντιπλημμυρικά έργα και αντικαταστάσεις στεγών στο 1ο και 3ο Λύκειο», τόνισε ο Γ. Παπαδόπουλος.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αλέξης Καρίβαλης αναφέρθηκε στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία εξαιτίας των λιγοστών πόρων που υπάρχουν. «Λαμβάνουμε 432.00€ ετησίως για να καλύψουμε τις ανάγκες 97 σχολείων όταν παλιά μόνο για τα σχολεία του Δήμου Χίου υπήρχε χρηματοδότηση 900.00€. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και ευτυχώς που υπάρχουν και χορηγοί όπως η Revoil, , το Ίδρυμα Τσάκος και το Kardamylian Foundation και μας στηρίζουν».

Ακόμη ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών διαβεβαίωσε ότι κανένα σχολείο δεν θα επωμιστεί το χρέος που έχει προς την ΔΕΥΑΧ όπως δεν επωμίστηκε και το χρεός προς την ΔΕΗ. «Θα προσπαθήσουμε να το πληρώσει ο Δήμος όπως έκανε με την ΔΕΗ», καθησύχασε ο Αλέξης Καρίβαλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ