16.3.2021 10:10

Βίντεο με το παροπλισμένο "Μυτιλήνη" στην Ελευσίνα

Το Μυτιλήνη, είναι ένα ανενεργό (σήμερα) επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, που αποτελούσε τμήμα του στόλου της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) - NEL Lines. Ναυπηγήθηκε το 1973 στα ναυπηγεία Naikai Zosen στην Ιαπωνία ως Vega και τέθηκε σε λειτουργία στην ΝΕΛ το 1992.

Είναι αδερφό πλοίο του Virgo, το οποίο επίσης ήρθε στην Ελλάδα, ως το Ε/Γ-Ο/Γ Ροδάνθη της GA Ferries.

Το πλοίο είναι από το 2015 παροπλισμένο, αρχικά στο Καρλόβασι Σάμου και αργότερα στην Ελευσίνα. Το πλοίο πολύ δύσκολα θα επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση, λόγω βλάβης στους κινητήρες και της διάλυσης της ΝΕΛ.

Το Μυτιλήνη χωρούσε συνολικά μέχρι 1300 επιβάτες και 225 οχήματα, εκ των οποίων τα 36 είναι Ι.Χ. και τα 48 φορτηγά οχήματα και προωθούνταν από δύο ντιζελοκινητήρες Nippon Kokan 16PC2-5V με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 18.900 ίππων και έφτανε υπηρεσιακές ταχύτητες μέχρι 21 κόμβους και μέγιστες μέχρι 23,8. 

 Το μήκος του είναι 138,25 μέτρα, το πλάτος 22,4 μέτρα, ενώ το βύθισμά του 5,5 μέτρα. Το διεθνές σήμα κλήσης του είναι S Υ Μ Κ.

Διέθετε καμπίνες Lux δίκλινες ή τρίκλινες, Α' κατηγορίας δίκλινες, ΑΒ κατηγορίας τετράκλινες και Β' κατηγορίας τετράκλινες, καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθίσματα οικονομικής θέσης, σαλόνι με μπαρ οικονομικής και διακεκριμένης, εστιατόριο Self-Service για την παρασκευή γευμάτων, κυλιόμενες σκάλες, τραπεζαρία, χώρο για φύλαξη τιμαλφών, τηλέφωνο και κατάστημα με είδη ταξιδιού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ