Ναυτιλία

30/7/18 13:07

τελ. ενημ.: 30/7/18 13:10

Aegean Regatta 2018: Η Χίος μέσα από αφιέρωμα της Skyscanner

Το δημοφιλές ιστιοπλοϊκό event βάζει πλώρη φέτος για Σκύρο, Χίο και Σάμο από 18-25 Αυγούστου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ομορφιές των νησιών παρέα μ' έναν διεθνή στόλο από σκάφη. Η Skyscanner συγκεντρώνει τα καλύτερα αξιοθέατα και προτάσεις για να προσθέσετε στο πρόγραμμα τις μέρες του αγώνα!

Στα 17 χρόνια ιστορίας της η Aegean Regatta κατάφερε να φέρει λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά πιο κοντά μας. Οι Οινούσσες, οι Λειψοί, η Τήλος, η Σύμη είναι μόνο μερικοί απ’ τους προορισμούς που έχει επιλέξει η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση για τους αγώνες της στο παρελθόν, αποκαλύπτοντας τόσο στους διαγωνιζόμενους ιστιοπλόους, όσο και στο ευρύτερο κοινό τον φυσικό και πολιτισμικό τους πλούτο. Ανακαλύψτε τις προτάσεις και τα tips που προτείνει η Skyscanner για τα τρία νησιά στο επίκεντρο του φετινού event!

Στη Xίο για εξορμήσεις στα Μαστιχοχώρια!

Στα Λιμνιά, το γραφικό λιμανάκι της βορειοδυτικής Χίου κοντά στο χωριό της Βολισσού, θ’ αράξουν τα ιστιοπλοϊκά μετά από τον πρώτο Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας. Μια και θα περνάτε απ’ τη γειτονιά επισκεφτείτε τη Βολισσό για να θαυμάσετε τα αρχοντικά και το κάστρο της, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και όμορφες παραλίες όπως τα Λευκάθια.

Την ελεύθερη ημέρα του προγράμματος στις 20/8 – που σίγουρα θα εκμεταλλευτούν και οι ιστιοπλόοι για να γυρίσουν το νησί – νοικιάστε αμάξι και ταξιδέψτε προς το λιμανάκι του Εμπορειού, στα νοτιοανατολικά της Χίου. Λίγα βήματα μακριά βρίσκεται η αλλόκοσμη ηφαιστειογενής παραλία-σταρ του Αιγαίου, τα Μαύρα Βόλια. Μια βουτιά εκεί είναι απ’ τις πιο δυνατές αναμνήσεις που θα δημιουργήσετε στο νησί! 

Σχεδόν 7 χλμ. απ’ τον Εμπορειό βρίσκεται επίσης το Πυργί. Θαυμάστε τα πολυφωτογραφημένα σπίτια με τα “ξυστά” πριν συνεχίσετε για άλλα ατμοσφαιρικά Μαστιχοχώρια, όπως τα Μεστά, που θα σας ταξιδέψουν πίσω στη Χίο του Μεσαίωνα. Δώστε χρόνο για να ξαποστάσετε στην κεντρική πλατεία του χωριού με καφέ, ή μεστούσικο κρασί. Εναλλακτικά, ξετρυπώστε στα πίσω στενά τον “Κανέλλο”, όπου θα γευτείτε πεντανόστιμους χιώτικους λουκουμάδες με μέλι και μαστίχα. 

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού αξίζει να κάνουν στάση και στο… ευωδιαστό Μουσείο Μαστίχας, λίγα μόλις χιλιόμετρα απ’ το Πυργί. Για πιο περιπετειώδεις διαδρομές, πάντως, σας περιμένει ο Ανάβατος, το εγκαταλελειμμένο καστροχώρι στο κέντρο του νησιού. Πρόκειται για έναν τόπο-φάντασμα βυθισμένο στην ιστορία, που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο.

Στις 21/8 ο δεύτερος Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας 40 ν.μ. θα φέρει τα διαγωνιζόμενα ιστιοπλοϊκά της Aegean Regatta στην πόλη της Χίου. Η άφιξη των ιστιοπλόων αναμένεται να ζωντανέψει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στα ουζερί και τα καφέ της προκυμαίας, ανεβάζοντας τη διάθεση. Εμπλουτίστε το πρόγραμμά σας με επισκέψεις στο κάστρο της Χίου, αλλά και τα διάσπαρτα τζαμιά που διασώθηκαν απ’ την περίοδο της Τουρκοκρατίας για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης. 

Συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες προτάσεις για το τι να δείτε – και τι να φάτε στη Χίο!

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση