3.11.2022 12:55

20 ναυτιλιακές θα καλωσορίσουν τους σπουδαστές των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών στην κοιτίδα της ελληνικής ναυτιλίας – Βίντεο

Μία σημαντική διοργάνωση, αντί της καθιερωμένης υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού, προετοιμάζει η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου σε συνεργασία με τα «Ναυτικά Χρονικά».

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου Γιάννης Μάργαρης, προανήγγειλε τη διοργάνωση μίας διαφορετικής υποδοχής, στις 5 Δεκεμβρίου, παρουσία στελεχών από 20 ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες θα συστηθούν στους μελλοντικούς ναυτικούς και θα τους βοηθήσουν στην πρώτη τους επαφή με το ναυτικό επάγγελμα.

«Θα γίνουν δύο πάνελ εργασιών και θα υπάρχουν και αντίστοιχα stand από αριθμό Ναυτιλιακών εταιρειών άνω των 20. Τα παιδιά από τις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών θα έρθουν σε απευθείας επαφή με το αντικείμενο, που θα είναι το αντικείμενο της καριέρας τους.

Οι ίδιες οι ναυτιλιακές θα μπορέσουν να προσελκύσουν και να δώσουν να καταλάβουν τα παιδιά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην επιλογή του πλοίου που θα κάνει ο κάθε σπουδαστής την καριέρα του. Αλλιώς είναι να είσαι σε γκαζάδικο, αλλιώς είναι να είσαι σε χημικό πλοίο, σε ένα πετρελαιοφόρο και ούτω καθεξής.

Είναι μία διοργάνωση η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην Ακαδημία μας. Αντί να πηγαίνουν τα παιδιά στις ναυτιλιακές και να προσπαθούν να βρουν τον εργοδότη για να κάνουν το πρώτο και το δεύτερο ταξίδι, πλέον έρχονται όλες οι ναυτιλιακές στη Χίο», ανέφερε ο κ. Μάργαρης.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ