Κοινωνία

16/12/15 19:13

τελ. ενημ.: 16/12/15 19:13

Ζωντανεύει και πάλι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΕΠΙΣΚΕΨΕIΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΚΕΧ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Κινδύνευε να καταντήσει ένα παρατημένο κουφάρι, άλλο ένα άχρηστο έργο, όμως όπως όλα δείχνουν από τη νέα χρονιά θα αποκτήσει και πάλι ζωή. Ο λόγος για το Κυκλοφοριακό Πάρκο στην περιοχή του Δαφνώνα το οποίο θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του, από τη νέα χρονιά.

Το πρόγραμμα

Με πρωτοβουλία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΧ και την Τροχαία θα ξεκινήσει στα σχολεία η υλοποίηση ενός προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, στο οποίο θα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου οι μαθητές θα μάθουν να κυκλοφορούν πεζοί, αλλά και ως οδηγοί ποδηλάτων, υπό τις υποδείξεις των ανδρών της τροχαίας.

Σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιούνται μόνο τα ποδήλατα ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση στο επόμενο διάστημα των αυτοκινήτων με μπαταρία που διαθέτει το πάρκο. «Έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες, έχουν αποκατασταθεί κάποια όργανα που είχαν σπάσει, έχουν γίνει νέες διαγραμμίσεις και το πάρκο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές από τον Ιανουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα την ευθύνη του οποίου από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει η Ανατολή Βροχαρίδου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γ. Κερμπάτσος.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση