8.5.2020 9:58

Ζήτημα επιστροφής των προκαταβολών βάζει η Ένωση Γονέων Χίου

Εκτός νησιού ταξιδιωτικά πρακτορεία αρνούνται να επιστρέψουν προκαταβολές που έχουν δοθεί για σχολικές εκδρομές που δεν θα πραγματοποιηθούν

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας απέστειλε η Ένωση Γονέων του νησιού ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να επιστραφούν προκαταβολές μαθητών που έχουν δοθεί για σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν, λόγω κορωνοϊού, είτε με τη μορφή χρημάτων είτε μέσω πιστωτικών σημειωμάτων ισχύος έως 18 μηνών.

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας .

Μετά από την ακύρωση των σχολικών εκδρομών λόγω της πανδημίας έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα σχετικά με τις επιστροφές των προκαταβολών που έχουν καταβάλει γονείς σε ταξιδιωτικά γραφεία .

Η ΠΝΠ 13-4-2020 ΦΕΚ 84Α/13.04.2020 προβλέπει καταγγελία κάθε σύμβασης για τις σχολικές εκδρομές δίνοντας τη δυνατότητα στα ταξιδιωτικά πρακτορεία να χορηγούν πιστωτικά σημειώματα ( voucher ) με ισχύ 18 μηνών , αντί επιστροφής χρημάτων . Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία υποχρεώνει γονείς και εκπαιδευτικούς να έρχονται σε διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση με τα ταξιδιωτικά γραφεία προσπαθώντας να μην χάσουν τα χρήματά τους . Ειδικότερα στην Χίο έχουμε και περιστατικά σε τρία τουλάχιστον σχολεία όπου ταξιδιωτικά γραφεία , εκτός νησιού , με τα οποία έχουν  υπογράψει συμβάσεις για τις ακυρωθείσες εκδρομές , αρνούνται ακόμα και την παροχή πιστωτικών σημειωμάτων .

Επίσης με τη συγκεκριμένη ΠΝΠ δημιουργούνται πρακτικά ζητήματα όπως πχ για τις εκδρομές τρίτης Λυκείου και Γυμνασίου που λόγω αποχώρησης των μαθητών από τις σχολικές μονάδες δεν θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση τους .

Εξάλλου η συμμετοχή των παιδιών στις εκδρομές είχε αποφασισθεί σε περίοδο πριν της πανδημίας με άλλες συνθήκες , υγειονομικές , οικονομικές κτλ . Μελλοντική συμμετοχή είναι αμφίβολη λόγω πολλών αστάθμητων παραγόντων .

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν  τα παραπάνω παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία  ώστε να επιστραφούν όλα τα ποσά στους γονείς με τη μορφή που καταβλήθηκαν με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και νέα ΠΝΠ  .

Αναμένουμε ενημέρωση για τις ενέργειές σας το συντομότερο δυνατό και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ