9.6.2015 12:28

Υπομονή και κατανόηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ POLITISCHIOS.GR

Στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στην καθυστέρηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αποδίδει την εικόνα των σκουπιδιών που παρατηρείται στην περιοχή «Σπάσμα» του Βροντάδου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης.

Απαντώντας στη σχετική ανάρτηση του Politischios.gr και στην παρέμβαση του συμπολίτη μας Λ. Κωστάλα ο αντιδήμαρχος επισημαίνει τα εξής:

«Κατανοώ την αντίδραση του συμπολίτη μου, κυρίου Κωστάλα, γιατί ζούμε στην ίδια πόλη και γνωρίζω τα προβλήματα που όλοι μας βιώνουμε και για τον επιπλέον,  λόγο, της ιδιότητάς μου ως αντιδημάρχου καθαριότητας.

Θέλω, όμως, να πω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή καλείται να διαχειριστεί τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας, με πενιχρούς προϋπολογισμούς και κονδύλια από τα κρατικά ταμεία, στη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα.

 Όλοι οι Δήμοι της χώρας και μαζί και η Χίος, ταλαιπωρήθηκαν από την πολύμηνη καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς επαρκές προσωπικό.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε και για τον επιπλέον, λόγο του ότι από τον Σεπτέμβρη είχαν λήξει οι συμβάσεις των υπαλλήλων στην καθαριότητα.

Από την πρώτη Ιουνίου, οπόταν και υπεγράφησαν οι συμβάσεις των διμηνητών, είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου, σε ολόκληρο το νησί, επτά μέρες την εβδομάδα, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες.  Έχουμε δύο αυτοκίνητα στο δρόμο, μετέσσερις εργάτες. Τις πρώτες μέρες, για ευνόητους λόγους, δώσαμε προτεραιότητα στο κέντρο της πόλης και τώρα, δουλεύομε στον Βροντάδο και την περιοχή των Καμποχώρων.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της περιοχής Σπάσμα, παρά την αντίθεση της υπηρεσίας καθαριότητας και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τη δυσλειτουργία που θα προκληθεί, η απόφαση 23/7.11.14 του τοπικού συμβουλίου του Βροντάδου, για απομάκρυνση του κάδου ήταν για εμάς δεσμευτική.

Παρά ταύτα, και παρά το γεγονός ότι ο κάδος μεταφέρθηκε πίσω από τον «Ζέφυρο», η υπηρεσία μας έχει, ήδη πάει, κατά το διάστημα αυτό δύο φορές στο Σπάσμα με τον φορτωτή για να απομακρύνει απορρίμματα.

Κάθε παρατήρηση, με σκοπό την καλύτερη συνεργασία και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, υπό τις δύσκολες συνθήκες είναι καλοδεχούμενη, γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες για ζητήματα, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γνωρίζουν.

Το δια ταύτα είναι ότι, στην προσπάθεια αυτή είμαστε όλοι μαζί: πολίτες και Δημοτική Αρχή και πρέπει να είμαστε σύμμαχοι, γιατί μοναδικό μέλημα όλων μας είναι το καλό του τόπου μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ