15.12.2015 12:44

Υποδαυλίζουν την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας με τις συγχωνεύσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

Κάθετα αντίθετη στην κατάργηση του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης, είναι η ΝΟΔΕ Χίου που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων θα υποβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα φέρουν πλήγμα στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.

 

Η ανακοίνωση

«Ο παραλογισμός συνεχίζεται στην Ελλάδα του 2015. Κόντρα στις ανάγκες τις εποχής, η αστυνόμευση στις πολύ ευαίσθητες περιοχές των νησιών του Βορείου Αιγαίου υποβαθμίζεται και περιορίζεται με μοναδική αιτιολογία τη δήθεν ανάγκη εξοικονόμησης πόρων ως αποτέλεσμα της αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης.

Είναι σαφές ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός συγχωνεύσεων και καταργήσεων αστυνομικών τμημάτων υποβαθμίζει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και ότι ο συγκεντρωτισμός των αστυνομικών υπηρεσιών θα περιορίσει την αστυνόμευση σε ευαίσθητες περιοχές. Αυτό όμως που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά είναι η προτεινόμενη κατάργηση των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών. Το ΤΔΝ Χίου με σημαντικό έργο και τεράστιες «επιτυχίες» ιδίως τα τελευταία χρόνια, καταργείται, ενσωματώνεται στην Υποδιεύθυνση Χίου, χάνει την αυτοτέλειά του, χάνει την παρούσα δύναμη.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα πειστικές εξηγήσεις για την αναγκαιότητα των επικείμενων αλλαγών. Τα συγκεκριμένα μέτρα αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών δεν αποτελούν μνημονιακές επιταγές, η εξοικονόμηση πόρων είναι μια φτηνή και αστεία δικαιολογία δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι δαπάνες λειτουργίας θα αυξηθούν έμμεσα, ενώ σε άλλες το κέρδος θα είναι ασήμαντο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ΤΔΝ Χίου όπου το κέρδος της κατάργησής του θα είναι μόνο το μηνιαίο επίδομα προϊσταμένου το οποίο θα πάψει να καταβάλλεται. Ας απαντήσει λοιπόν επιτέλους η κυβέρνηση τι προσπαθεί να πετύχει με τον περιορισμό των αστυνομικών υπηρεσιών. Πού αποσκοπεί αυτή η υποβάθμιση και ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί;»

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ