8.4.2022 13:53

Ξεμπλοκάρει η προμήθεια 6 νέων Seatrac για Χίο και Οινούσσες (ΒΙΝΤΕΟ)

Που θα τοποθετηθούν τα νέα μηχανήματα

Την ευχάριστη είδηση ότι έπειτα από δικαστική διαμάχη ετών, τελικά ξεμπλοκάρει το θέμα της προμήθειας 6 νέων seatrac, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανεμπόδιστη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία σε διάφορες παραλίες της Χίου και των Οινουσσών, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός.

Ο κ. Πατεριμός, εξήγησε ότι τα 4 μηχανήματα προορίζονται για τοποθέτηση στις περιοχές Μπέλα Βίστα, Μέγας Λιμνιώνας, Κώμη και Βολισσό ενώ τα άλλα δύο σε παραλίες των Οινουσσών.

Όπως εξήγησε, από εδώ και πέρα ο Δήμος θα δώσει μάχη προκειμένου η προμήθεια και η τοποθέτηση να γίνει πριν το τέλος του καλοκαιριού κι αυτό διότι, όπως είπε, πέραν του ζητήματος της διαθεσιμότητας ή και της τιμής σε σχέση με τα νέα δεδομένα στις αγορές, υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία για την αδειοδότησή τους.

Τέλος έθεσε και το ζήτημα των ναυαγοσωστών στις συγκεκριμένες παραλίες, επισημαίνοντας εκτός των άλλων ότι κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα και για λόγους βοήθειας στα άτομα με αναπηρία και για λόγους προστασίας της ζωής τους εντός της θάλασσας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: sea track

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ