21.1.2016 11:47

Ξεκλειδώνουν" οι λογαριασμοί της Βιβλιοθήκης «Κοραής»

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Την δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας Θ. Πελεγρίνη ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν «ξεκλειδωθεί» τα χρήματα  που υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει η Βιβλιοθήκη «Κοραής»,  απέσπασε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Κ. Μερούσης κατά την διάρκεια της συνάντησής τους την περασμένη εβδομάδα.  

«Παρουσία του υφυπουργού και δέκα διευθυντών υπηρεσιών που εμπλέκονται με το θέμα της Βιβλιοθήκης παρουσιάσαμε μαζί με την Άννα Χαζίρη την δύσκολη κατάσταση που βιώνει το ίδρυμα και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι με έκτακτες επιχορηγήσεις θα αποπληρωθούν ορισμένα από τα τρέχοντα χρέη. Παράλληλα μας  ενημέρωσαν ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα  των τραπεζικών λογαριασμών της Βιβλιοθήκης», δήλωσε στον «π» ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας  ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το υπόμνημα του διοικητικού και οικονομικού ελέγχου για την Βιβλιοθήκη, θα έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας.

 «Ο έλεγχος σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί, τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν στους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για το τι μέλει γενέσθαι. Εμείς έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας στην σωστή λειτουργία της Βιβλιοθήκης και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε», κατέληξε ο Κ. Μερούσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ