11.3.2016 10:08

Ξεκίνησε η συζήτηση για τη φετινή παραχώρηση των παραλιών

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ

Σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα, ξεκίνησαν φέτος οι διεργασίες στη Μονομετοχική Ακινήτων του Δήμου για την παραχώρηση παραλιών σε ιδιώτες. Η περσινή ολιγωρία τόσο από πλευράς Υπουργείου όσο και από πλευράς του Δήμου, λίγο κόντεψε να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα με αποτέλεσμα η παραχώρηση των παραλιών να κινδυνεύει να ακυρωθεί στην πράξη.

Αντιλαμβανόμενοι ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τέτοιου είδους κίνδυνοι είναι ο σχεδιασμός αρκετό καιρό πριν τη διαδικασία δημοπράτησης, οι Σύμβουλοι της Μονομετοχικής έθεσαν τις βάσεις για μία ορθή διαδικασία που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρίας Γ. Καραμανή, ο Δήμος θα ζητήσει από το δημόσιο την παραχώρηση των ίδιων παραλιών που είχε ζητήσει και πέρυσι προς μίσθωση από ιδιώτες, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης και νέων παραλιών εάν αυτές ζητηθούν από ιδιώτες επενδυτές.

«Στόχος μας είναι στις αρχές Μαΐου να έχουμε προχωρήσει ήδη στις πρώτες δημοπρασίες και η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του Καλοκαιριού. Φέτος δεν θα αλλάξει τίποτα από όσα γνωρίζαμε, γιατί προς το παρόν θα δημοπρατήσουμε τις ίδιες παραλίες με πέρυσι εκτός εάν προκύψει ενδιαφέρον για παραλία που μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητη», δήλωσε στον «π» ο Γ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ