8.7.2016 18:22

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις ακινήτων και στη Χίο

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΨΟΥΣ 5 ΔΙΣ.

Κεραυνό, εν καλοκαιρινή αιθρία, αποτελούν οι επαπειλούμενες κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο που έχουν ήδη ξεκινήσει με εντολές των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, με στόχο την είσπραξη περίπου 5 δισ. ευρώ.

 Η είδηση δεν είναι καθόλου μακριά από τον τόπο μας, μάλιστα με εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας από τη Μυτιλήνη ξεκινά κατάσχεση σε περιουσίες συμπολιτών μας και συγκεκριμένα σε δυο ακίνητα στον Κάμπο για οφειλές στο Δημόσιο. Οι οφειλές μπορεί να αφορούν από Φ.Π.Α., εκκαθάριση φόρου, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικά ταμεία  κ.λπ.

Από το κείμενο του μνημονίου προκύπτει πως οι εισπρακτικές εταιρείες οφείλουν να ξεκινήσουν ένα νέο «σαφάρι» για τους κακοπληρωτές του Δημοσίου έτσι ώστε να αποτραπεί η ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι κινήσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να εκτελεσθεί κανονικά ο προϋπολογισμός του 2016 που προβλέπει έσοδα από πρόστιμα και φόρους ύψους 7,3 δισ.

Άρχισαν τα όργανα

Με δεδομένο ότι το δικαστικό τμήμα της Δ.Ο.Υ. Χίου μας έχει αποχαιρετήσει προ πολλού και κατοικοεδρεύει πλέον στη  Μυτιλήνη, οι έλεγχοι αλλά και  ζήλος στις κατασχέσεις στις τράπεζες εις χείρας τρίτων, σε λογαριασμούς, και σε ενοίκια, έχουν καταγράψει σημαντικά ρεκόρ στο νησί μας, αφού οι εφοριακοί της Μυτιλήνης σε ότι μας αφορά δείχνουν υπέρμετρο ζήλο.

Παράλληλα ξεκινούν και ο κατασχέσεις ενοικίων, που πιθανά να εισπράττει ένας οφειλέτης, έναντι των οφειλών του και το πάζλ ολοκληρώνεται με τις κατασχέσεις ακινήτων, μέτρο το οποίο εφοριακοί υποστηρίζουν πως χρησιμοποιείται κυρίως για εκφοβισμό και θεωρούν αμφίβολο ότι θα προχωρήσει η κατάσχεση σε πλειστηριασμό.

Ωστόσο  όλα τα παραπάνω αποτελούν την τραγική κατάληξη των συνθημάτων που ακούγονταν κατά κόρων "κανένα σπίτια σε χέρια τραπεζίτη" κ.ο.κ από τους κυβερνώντες και την επίσης τραγική απόδειξη πως τα ψέματα τελείωσαν κι αρχίζουν οι κόφτες, στις ζωές και στις περιουσίες επαγγελματιών και ιδιωτών, που εκ των πραγμάτων με κουτσουρεμένους μισθούς συντάξεις και εισπράξεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στη βαριά φορολογία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ