12.5.2016 15:34

Ξεκινάει ο εμβολιασμός των αδέσποτων

ΒΙΒΗ ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ «ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ»

Το καθιερωμένο ετήσιο εμβολιασμό των αδέσποτων σκυλιών θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιβή Ποταμούση θα εμβολιαστούν δεκαεπτά συνολικά σκυλιά. « Το πρόγραμμα του εμβολιασμού των αδέσποτων γίνεται κάθε χρόνο ώστε να αποφεύγονται οι αρρώστιες και να προστατεύεται η δημόσια υγεία. Συνολικά φέτος έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 30 στειρώσεις και επανατοποθετήσεις αδέσποτων ζώων», είπε η αντιδήμαρχος απευθύνοντας έκκληση στους δημότες της Χίου να είναι περισσότερο υπεύθυνοι και να μην εγκαταλείπουν κουτάβια στους δρόμους. « Είναι απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο να εγκαταλείπουμε σκυλιά. Τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς και τα οικονομικά αποθέματα που έχουμε ως δήμος δυστυχώς δεν επαρκούν για να φροντίζουμε συνέχεια τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά» υπογράμμισε η Βιβή Ποταμούση προσθέτοντας ότι ο δήμος μήνες αναζητεί  άτομο που να περισυλλέγει τα αδέσποτα αλλά ουδείς ενδιαφερόμενος έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

Κατ.Χούλη «Ο Δήμος είναι συμπαραστάτης μας»

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Κατ. Χούλη με αφορμή το πρόγραμμα εμβολιασμού των αδέσποτων επισήμανε ότι ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει τις ανάγκες των αδέσποτων για αυτό και ευχαρίστησε τον Δήμο Χίου για την οικονομική στήριξη. « Όσα περιστατικά μας καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται με την βοήθεια των υπευθύνων του Δήμου και ευχαριστώ την κα Ποταμούση για την ανταπόκριση της. Χρειαζόμαστε κόσμο να μας στηρίξει», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ