16.3.2016 16:49

Ξεκαθαρίζει η ανάπλαση του νεοκλασικού της Απλωταριάς

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Με το βλέμμα στη νέα προγραμματική περίοδο βρίσκεται η δημοτική αρχή Βουρνού, προκειμένου να μπορέσει να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ το έργο της αποκατάστασης του νεοκλασικού κτιρίου της Απλωταριάς.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται την οριστική διάλυση της σύμβασης που είχε υπογράψει ο Δήμος με τον εργολάβο, με την αιτιολογία ότι η αρχική μελέτη αποκατάστασης θα επέφερε μη αναστρέψιμες ζημιές στο κτίριο.

Η ιστορία όμως του νεοκλασικού δεν λήγει εδώ αφού ο εργολάβος ζητά την καταβολή περίπου 30.000 ευρώ ως αποζημίωση γιατί το έργο δεν εκτελέστηκε με υπαιτιότητα του Δήμου.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, το ποσό που τελικά θα κληθεί να καταβάλει ο Δήμος είναι περί τις 7.000 ευρώ.

«Αν το έργο εκτελούταν έτσι όπως περιέγραφε η μελέτη τότε το κόστος για εμάς θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Εκτός του ότι δεν προβλεπόταν σημαντικά πράγματα σε ότι αφορά στην ίδια την αποκατάσταση του κτιρίου όπως τα ταβάνια, δεν είχε προβλεφθεί και ο εξωτερικός σκελετός του έργου για την προστασία των διερχόμενων από τις εργασίες, κάτι που θα κόστιζε πάνω από 20.000 ευρώ», εξήγησε στον «π» ο Μανώλης Βουρνούς, λέγοντας μάλιστα ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει τροποποιήσει τη μελέτη στα αναγκαία σημεία και είναι έτοιμη να την εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ