20.10.2014 18:42

Ξανά στα δικαστήρια

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΖΗΝΟΒΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα προκειμένου τα ακίνητα της Ζηνοβίας Παπαντελίδου, που άφηνε με ιδιόγραφη διαθήκη της υπέρ κοινωφελούς σκοπού, να περιέλθουν στον Δήμο Χίου, επιβεβαίωσαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμος θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης του Εφετείου Αθηνών που με ερμηνεία της ιδιόγραφης διαθήκης κατοχύρωσε τα δύο ακίνητα υπέρ του Νοσοκομείου.

Σκοπός της απόφασης των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο Δήμος να διεκδικήσει ολόκληρα ή μέρος των ακινήτων που περιέρχονται πλέον στο Νοσοκομείο Χίου.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε να ορισθεί ως πληρεξούσιος δικηγόρος ο Αλέξανδρος Βαρλάς, Δικηγόρος Αθηνών ο οποίος θα καταθέσει την αίτηση αναίρεσης ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων ενώ η αμοιβή του ορίστηκε στο ποσό των 520 ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα μισθώνει ιδιώτης ο οποίος όμως δεν καταβάλει τα μισθία εξαιτίας του ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ