8.7.2016 11:59

To www.explorechios.gr μας «προκαλεί» να το ανακαλύψουμε

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΙΣ…

Φέτος κλείνει πέντε χρόνια ζωής και το περιεχόμενό του είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών με υπέροχες φωτογραφίες που προσελκύουν το μάτι του αναγνώστη, καλογραμμένα κείμενα και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη Χίο.  Ο λόγος για τον τουριστικό οδηγό explorechios του Βαλάντη Ζουμή που ξεκίνησε το 2012 και από τότε μέχρι σήμερα εκδίδεται ανελλιπώς σε ετήσια βάση προτείνοντας στον επισκέπτη του νησιού  ιδέες για  διαμονή, διατροφή, τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις, ήθη και έθιμα αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του explorechios Βαλάντης Ζουμής μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο αλλά με σκληρή δουλειά και μεράκι κατόρθωσε να βάλει το δικό του λιθαράκι στον τομέα της τουριστικής προβολής του νησιού.  « Το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων τουριστών στη Χίο προέρχεται από την γειτονική Τουρκία. Σκέφτηκα λοιπόν να σχεδιάσω έναν οδηγό με πολλές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των περιοχών του νησιού. Όλες οι φωτογραφίες του οδηγού είναι δικές μου λήψεις», είπε ο Βαλάντης Ζουμής,  επισημαίνοντας την μεγάλη του αγάπη για τη φωτογραφία. «Είμαι αυτοδίδακτος. Έκανα κάποια σεμινάρια αλλά πειραματίζομαι μόνος μου. Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι διότι θεωρώ ότι μια καλή λήψη κερδίζει από μόνη της το ενδιαφέρον του αναγνώστη».

Παράλληλα ανέφερε ότι το περιοδικό Explorechios μεταφρασμένο στα τούρκικα διανέμεται δωρεάν στο Τελωνείο της Χίου και σε άλλα τουριστικά σημεία παρέχοντας πληροφορίες στους Τούρκους ταξιδιώτες για αξιοθέατα, παραλίες, εκδηλώσεις, τοπικά προϊόντα. «Είναι μια έκδοση 100 σελίδων με τις εξήντα σελίδες να περιέχουν πληροφοριακά κείμενα και φωτογραφίες και οι υπόλοιπες σαράντα να είναι διαφημίσεις συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Δεν είναι μια αμιγώς διαφημιστική προσπάθεια. Είναι μια προσπάθεια προβολής των σημείων του νησιού που αξίζει ο επισκέπτης να δει», είπε ο Βαλάντης Ζουμής υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την τεράστια συμβολή της συζύγου του στην έκδοση του οδηγού.

Η πέμπτη λοιπόν έκδοση του Explorechios σε λίγες ημέρες θα διανέμεται δωρεάν  στους Τούρκους επισκέπτες ενώ σύντομα όλοι εσείς θα μπορείτε να το θαυμάσετε ηλεκτρονικά σε τρεις γλώσσες: ελληνικά-Αγγλικά και φέτος για πρώτη φορά και γερμανικά.  «Προσπαθήσαμε πολύ, ώστε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του νησιού μας και να δείξουμε μέσα από τη δική μας ματιά την μαγεία που διαθέτει ο τόπος μας!Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύθηκαν και φέτος και ήταν συνοδοιπόροι μας σε όλη την διάρκεια του εγχειρήματος», κατέληξε ο κ. Ζουμής.

 

Τον οδηγό μπορείτε να το δείτε πατώντας :https://issuu.com/vzoom/docs/guide_2016_web

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ