25.11.2021 15:06

Υπογράφηκε η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση ο Δήμος Χίου

Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης με στόχο και η Χίος να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο όπου άντρες και γυναίκες θα έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γ. Πατεριμός καθώς και μέλη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών προκειμένου να τονίσουν την σημασία της υπογραφής μιας χάρτας που θα αλλάξει τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο.

Η υπογραφή της Ευρωπαϊκής χάρτας σήμερα -25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών- μπορεί να συνέπεσε αλλά έχει συμβολική σημασία καθώς σύμφωνα με το Δήμαρχο στόχος είναι στις κλειστές τοπικές κοινωνίες που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα να μπει ένα τέλος στην άνιση αντιμετώπιση των γυναικών.

Έτσι και με αφορμή την σημερινή ημέρα κάλεσε τους πολίτες να μιλούν για φαινόμενα κακοποίησης για να μπει ένα τέλος:

«Είμαι χαρούμενος για το σημερινό επίτευγμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και επί τη ευκαιρία της σημερινής ημέρας καλώ τον κάθε ένα από εμάς να ορθώσει το ανάστημα του και βέβαια τη φωνή του γιατί δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σωπαίνει».

Με την σειρά του, ο κ. Πατεριμός αναφέρθηκε στη βία κατά των γυναικών με έμπρακτη απόδειξη τις 13 συνολικά γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα. 

Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος στέκεται δίπλα στις γυναίκες και κάλεσε όσες επιθυμούν να απευθυνθούν σε δομές κοινωνικής πρόνοιας όπως είναι η συμβουλευτική γυναικών όπου μπορούν να ενημερωθούν επίσης για θέματα τόσο εργασιακά  όσο και νομικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Δήμος, στην προσπάθεια του να σταθεί δίπλα σε γυναίκες που δεν μιλούν:

«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μας ανοίξει την πόρτα η γυναίκα και να τη βοηθήσουμε αυτό είναι το πιο δύσκολο... μετά για εμάς όλα είναι εύκολα…».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ