23.10.2020 13:25

Υγειονομική θωράκιση της Χίου εν μέσω πανδημίας ζητά το Εργατικό Κέντρο

Μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας σε συμπολίτες μας και πρόσφυγες/μετανάστες και την έξαρση της πανδημίας όπως δεν την έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, ως Εργατικό Κέντρο ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς Κυβέρνηση, Υπουργεία, και λοιπές Υπηρεσίες να δράσουν άμεσα ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

  • Ασφάλεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μαζικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη ΒΙΑΛ, (Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, Υπηρεσία Ασύλου, συνεργεία καθαρισμού και λοιπούς εργαζόμενους).
  • Στελέχωση των ιατρείων που βρίσκονται στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για να αποσυμφορηθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
  • Άμεση παύση λειτουργίας της ΒΙΑΛ και όλων των ΚΥΤ στα νησιά ώστε να μην υπάρξουν δομές τύπου ΒΙΑΛ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και να δοθεί το δικαίωμα αίτησης ασύλου στις χώρες τελικού προορισμού.
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε πρόσφυγες/μετανάστες μέχρι την παύση λειτουργίας των ΚΥΤ (διατροφή, περίθαλψη, μόρφωση), καθώς επίσης και μαζικά τεστ στους πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στο νησί.
  • Επίσης μαζικά τεστ στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία).
  • Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς επίσης και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα φαινόμενα της πανδημίας.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ σε δημόσιους χώρους ώστε κάθε ένας να μπορεί άμεσα και γρήγορα να ελέγχει την κατάσταση της υγείας του.

Καλούμε όλους όσους μπορούν να αναλάβουν δράσεις να το πράξουν, για να μας βρει η επόμενη ημέρα υγιείς.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ