24.10.2013 17:42

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Παιδιατρική

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Την εικόνα του Δημόσιου Νοσοκομείου πριν από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες έχει η Παιδιατρική κλινική του «Σκυλίτσειου» σε επίπεδο παροχών. Όποιοι γονείς έχουν την κακή τύχη να «φιλοξενηθούν» στην Κλινική βιώνουν από πρώτο χέρι τις σημαντικές ελλείψεις μιας κατά το όνομα μόνο... νέας πτέρυγας.

Όπως κατήγγειλε στον «π» η Ε.Γ. που χρειάστηκε να νοσηλευτεί το παιδί της στην παιδιατρική κλινική, οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

«Δεν υπήρχε ούτε ζεστό νερό να πλύνουμε το παιδί, ούτε θέρμανση. Μας είπαν αν θέλουμε θέρμανση να φέρουμε αερόθερμο. Το παιδί μου είχε πυρετό, είχε αμυγδαλίτιδα και στην Παιδιατρική δεν υπήρχαν τα βασικά ούτε για να το πλύνω, ούτε για να διατηρήσουμε μια λογική θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο. Κι ακόμη δεν έχει μπει ο χειμώνας. Δηλαδή όταν έχει κρύο οι γονείς τι θα κάνουν, σε τι συνθήκες θα νοσηλεύονται μωρά παιδιά;. Αυτή είναι Παιδιατρική Κλινική;», σημείωσε στον «π» η μητέρα τονίζοντας πως πήρε το παιδί κι έφυγε από το νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται, ούτε επισημαίνεται για πρώτη φορά. Έχει επισημανθεί από πέρσι αλλά ως φαίνεται η διοίκηση ήταν απασχολημένη με άλλα και δεν επιλήφθηκε του θέματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ