25.6.2021 12:38

Τριάδα κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά της Σιδηρούντας

Στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά η πολύκροτη δίκη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα, που κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα γης, οδήγησε στον θάνατο μία συμπολίτισσά μας και σηματοδότησε την έναρξη του Γολγοθά για 3 συμπολίτες μας που δίνουν ακόμη μάχη για την επούλωση των εγκαυμάτων τους, ξεκινά η πολύκροτη δίκη, ενώπιον του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Χίου.

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας διά παραλείψεως και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας διά παραλείψεως, βρίσκονται τρία άτομα.

Πρόκειται για τον πρώην Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Ιάκωβο Αρχοντάκη, τον πρώην Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον πρώην προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Γιώργο Ζώα.

Η δικάσιμος της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου με την Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής να επιδίδει κατ οίκον τις κλητεύσεις των μαρτύρων της υπόθεσης, ανάμεσά στους οποίους και δημοσιογράφοι του Politischios.gr και του «π» που κάλυψαν την πυρκαγιά από τα πρώτα λεπτά μέχρι και το πρωί της επόμενης ημέρας με διαρκή παρουσία στον χώρο.

Να σημειωθεί ότι, πριν από σχεδόν ένα χρόνο ο «π» είχε αποκαλύψει το πολυσέλιδο πόρισμα του Δικαστικού πραγματογνώμονα διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Δημήτριου Λιότσου, που αναφέρονταν εκτενώς στα λάθη και στις παραλείψεις που έγιναν εκείνη την τραγική νύκτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ