23.6.2012 14:41

Τους πρόδωσε το στρατιωτικό φυλάκιο του Μελανιούς (ΦΩΤΟ)

>> ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΓΑΛΟΥΣΑΙΝΑΣ

Ένα νεαρό ζευγάρι αποτελούμενο από έναν 25χρονο Χιώτη και μία 26χρονη Αθηναία φαίνεται ότι είναι οι δράστες της διάρρηξης που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Παναγία την Αγιογαλούσαινα.
Το ζεύγος σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, εκμεταλλευόμενο το απόμερο τοπίο, επιχείρησε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο του ναού, ανεπιτυχώς όμως αφού φαίνεται ότι τα μέσα που χρησιμοποίησαν δεν έπιασαν τόπο.
Έτσι αμέσως μετά κινήθηκαν από την πλευρά του ιερού και αφού έσπασαν το τζάμι, εισήλθαν μέσα στο Ναό ξεκινώντας αμέσως δουλειά. Πρώτος στόχος τα τάματα των πιστών που αποτελούταν από 90 χρυσά και ασημένια δαχτυλίδια, 20 χρυσούς και επίχρυσους σταυρούς, περιδέραια αλλά και περιβραχιόνια.
Αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους οι δράστες, προχώρησαν προς το παγκάρι της εκκλησίας από το οποίο αφαίρεσαν όλα τα χρήματα, χωρίς μέχρι και αυτή τη στιγμή να γνωρίζει κανείς το ακριβές ποσό.
Οι δράστες παρόλα αυτά δεν υπολόγισαν ένα σημαντικό παράγοντα. Ότι στο δρόμο της επιστροφής θα έπεφταν πάνω στο φυλάκιο του Μελανιούς. Έτσι, οι στρατιώτες που εκείνη την ώρα ήταν στη σκοπιά, σημείωσαν τον αριθμό του αυτοκινήτου αλλά και τα χαρακτηριστικά του και το έδωσαν άμεσα στην 96 ΑΔΤΕ η οποία μετά το άκουσμα της κλοπής το μεταβίβασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το νεαρό ζευγάρι να συλληφθεί έπειτα από έρευνες το πρωί του Σαββάτου και να οδηγηθεί στην Ασφάλεια Χίου, όπου ομολόγησε την πράξη του.
Περαιτέρω έρευνα διενεργεί η ασφάλεια Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ