16.5.2016 11:07

Τους ενημέρωσε για το προσφυγικό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Στο Παρίσι, προσκεκλημένος της ALDA (European Association for Local Democracy) για να παρουσιάσει τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο νησί εξαιτίας της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Παρίσι.

Ο Δήμαρχος τόνισε τις σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις, που έχουν επέλθει στην τοπική κοινωνία μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, της απουσίας σχεδιασμού και πρόβλεψης, της έλλειψης συντονισμού και της αποσπασματικότητας των κρατικών παραγόντων.

Μαζί βρέθηκε η εκπρόσωπος του Fons Mallorqui, και παρουσίασαν την πολύ γρήγορη ανταπόκριση που επιτυγχάνεται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αντίθεση με τις αναποτελεσματικές κρατικές δομές. Το Fons Mallorqui δικτυώθηκε με το Δήμο Χίου, μέσω της ALDA, προσφέροντας στήριξη για την αγορά μηχανήματος έργου για την καθαριότητα, ιατρικού εξοπλισμού, καθώς, επίσης, προσφέροντας τις υπηρεσίες δυο γενικών εργατών για συντήρηση εγκαταστάσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ