9.11.2012 16:59

Τους αναστάτωσε... η λίστα

- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Μ.Χ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μαστιχοπαραγωγούς και στους κατά τόπους συνεταιρισμούς έγγραφο του ΟΑΕΕ με το οποίο ο ασφαλιστικός φορέας τους ζητά να του αποσταλεί λίστα, στην οποία να αναφέρονται όλα τα μέλη του συνεταιρισμού, το επάγγελμα τους και ο φορέας ασφάλισής τους.
 
Άγνωστα τα κίνητρα
Οι πρόεδροι των Συνεταιρισμών έχοντας στα χέρια τους την επιστολή και με δεδομένες τις ρευστές συνθήκες στην ευρύτερη πολιτικοοικονομική σκηνή βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα για το τι πρέπει να κάνουν κι ήδη έχουν αρχίσει να ενημερώνουν τα μέλη τους.
Μάλιστα ενισχύοντας τον προβληματισμό τους, οι πρόεδροι υποστηρίζουν πως δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να παράσχουν τέτοια στοιχεία σε λίστα, καθώς φοβούνται μην υποπέσουν σε παραβίαση δεδομένων.
 
Ενημέρωση στην Καλλιμασιά
Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική συνάντηση των μελών του Συνεταιρισμού στην Καλλιμασιά, ανάλογες προφανώς θα γίνουν και στα άλλα χωριά. Με δεδομένη την κρισιμότητα μιας απόφασης, τα μέλη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στο χωριό Γενική Συνέλευση για να συζητήσουν το θέμα, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κ. Συράκη να δηλώνει προβληματισμένος με την κατάσταση. « Δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς τέτοια απόφαση. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε στη συμπλήρωση μιας τέτοιας λίστας πολύ δε περισσότερο όταν δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μας τις ζητάνε».
 
Είναι νόμος
«Υπάρχει νόμος και είναι σε ισχύ και οι πρόεδροι είναι υποχρεωμένοι να στείλουν τα στοιχεία που τους ζητούνται, αλλιώς θα έχουν κυρώσεις», δήλωσε στον «π» από την Ε.Μ.Χ. ο Δ. Κουντουριάδης.
 
Παράδοση στις 17 του Δεκέμβρη
Κι ενώ οι συνεταιριστές απασχολούνται με τα παραπάνω θέματα, στο γυναικείο πληθυσμό των χωριών έχει αρχίσει ήδη ο πυρετός του «παστρέματος», ή αλλιώς το καθάρισμα του μαστιχιού. Όπως είπε ο κ. Συράκης οι παραλαβές  θα ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου με τις εγγραφές παραλαβής να αρχίζουν στις 3 του ίδιου μήνα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ