28.10.2014 0:12

Τουλάχιστον 900.000 ευρώ το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες

Σε περίπου 900.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζημιές δεν καταγράφονται μόνο σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε υποδομές, όπως είναι δρόμοι, δίκτυα, καταπτώσεις πρανών ρεμάτων κ.ά.

Η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

Μέχρι στιγμής περίπου 142 αιτήσεις αποζημίωσης από πληγείσες επιχειρήσεις της Αττικής έχουν κατατεθεί στην αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Αρμόδια για την καταβολή των ενισχύσεων στους Δικαιούχους είναι η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ