14.7.2016 14:52

Του έκαναν έκπτωση, του ζήτησαν και επιταγή

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 50%

Προβληματισμένος αλλά και... ψιλιασμένος ότι ίσως κάτι να μην πηγαίνει καλά αποχώρησε μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Χιώτης ομογενής, τον οποίο το νοσηλευτικό ίδρυμα με ένα ανεπίσημο έγγραφο τον ενημέρωσε να καταθέσει τα νοσήλεία του σε ταχυδρομική επιταγή και όχι σε κάποιο λογαριασμό.

Ο συμπατριώτης μας που διαμένει μόνιμα στην Αυστραλία βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές όπως κάθε χρόνο, όταν ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να μεταβεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο και από εκεί να κριθεί ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο για συνέχεια της θεραπείας του.

Ο ίδιος νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο της Αθήνας για δύο μέρες και στη συνέχεια, εφόσον διέθετε ελληνικό ΑΜΚΑ, πέρασε από την γραμματεία για να ενημερωθεί για το κόστος της διήμερης παραμονής του και της θεραπείας που έκανε. Από όσα διαπιστώθηκαν εκεί, ο ασθενής έπρεπε να πληρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ, ωστόσο ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι είναι ασφαλισμένος, με αποτέλεσμα να τον παραπέμψουν σε διοικητικό γραφείο του Νοσοκομείου.

Στην συζήτηση που ξεκίνησε με την υπεύθυνη ο συμπατριώτης μας ενημερώθηκε ότι τελικά θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 1.001,00 ευρώ (ακριβώς) με ταχυδρομική επιταγή στο Νοσοκομείο που να αναφέρεται το μητρώο του ασθενούς.

Οι έντονες απορίες

Ο ίδιος μη εξοικειωμένος απόλυτα με το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα εξήγησε το περιστατικό σε φίλους και συγγενείς. Στην συζήτηση προέκυψαν ωστόσο δύο στοιχεία που αξίζουν μιας κάποιας ερμηνείας. Πρώτα η... έκπτωση που του έγινε σε ένα γραφείο του Νοσοκομείου από 2000 ευρώ σε... 1001,00 ευρώ με απίστευτη ευκολία και δεύτερον, το ανεπίσημο χαρτί που του παραδόθηκε με τα στοιχεία κατάθεσης ταχυδρομικής επιταγής στα στοιχεία του Νοσοκομείου.

Χωρίς να έχει προχωρήσει ο ίδιος στην αποπληρωμή, το θέμα συζητήθηκε έντονα σε διάφορους κύκλους με αποκορύφωμα ότι μόλις προχθές ενημερώθηκε και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδης, προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα και να ζητήσει απαντήσεις.

Οι εντυπώσεις τώρα μεταφέρονται στα όσα ο Χιώτης βουλευτής θα μπορέσει να πληροφορηθεί, οπότε και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ