3.2.2021 14:27

Το Θόλος που αντιστέκεται έδειξε τον δρόμο

Δυναμικό, ξεκάθαρο και αγωνιστικό μήνυμα από τους κατοίκους Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων

Δυναμικό, ξεκάθαρο και αγωνιστικό μήνυμα, στο πλαίσιο μίας ειρηνικής διαμαρτυρίας, έστειλαν οι κάτοικοι Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρδαμύλων και άλλων περιοχών της Χίου, που το πρωί της Τετάρτης 2/3 συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Θόλους, εκεί όπου το Υπουργείο Μετανάστευσης εξήγγειλε τη δημιουργίας νέας δομής καταγραφής και ταυτοποίησης.

Στο σύνολό τους κάτοικοι και φορείς, έκαναν λόγο για ακατανόητη απόφαση του Νότη Μηταράκη να εξαγγείλει νέα δομή, σε μία περιοχή μάλιστα που επηρεάζονται άμεσα ο Βροντάδος, το Παντουκειός, η Συκιάδα και η Λαγκάδας.

Στην πλειονότητά τους οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν τη μέχρι σήμερα διαχρονική έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στις Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τις νησιωτικές κοινωνίες, λέγοντας ότι αυτό οδηγεί στη σκέψη ότι η όποια χωρητικότητα συμφωνηθεί πιθανά να καταπατηθεί στη συνέχεια, οδηγώντας σε νέες υπερδομές στα νησιά.

Παράλληλα τάχθηκαν υπέρ μόνο μίας δομής 500 ατόμων μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, σε τοποθεσία που θα υποδείξουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τη βασική προϋπόθεση ότι αυτή η υπόδειξη θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί του Σαββάτου οπότε και θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τα χωριά προς την πόλη της Χίου.

Η κινητοποίηση της Τετάρτης, μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από LIVEU σύστημα στο facebook του Politischios.gr, μεταφέροντας τον παλμό και τα μηνύματα των κατοίκων, εκτός χιακών συνόρων, αφού παρακολουθήθηκε από περιοχές όπως ο Έβρος, η Λέσβος, η Κρήτη, η Σάμος και η Κύπρος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ