8.3.2022 13:29

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αφορμή τον σημερινό Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την αρχαιότητα ως σήμερα η γυναίκα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της ύπαρξης του ανθρώπου ενώ στο πέρασμα του χρόνου η εξέλιξη προς τη σύγχρονη κοινωνία, διεύρυνε και της έδωσε νέους ρόλους. Γυναίκα μητέρα, σύζυγος, αδελφή, σύντροφος, εργαζόμενη σε όλα τα επαγγέλματα, επιστήμονας, με παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προσφέρει εξ ίσου με τον άνδρα τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στο σπίτι. Ωστόσο ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων της και η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, αποτελούν ακόμα ζητούμενα για τις κοινωνίες μας, από τη πολιτισμένη Δύση ως τη θέση που έχει η γυναίκα στους Ανατολικούς Πολιτισμούς. Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς για την κατάκτηση της θέσης που αξίζει σε κάθε γυναίκα στο σώμα της παγκόσμιας Κοινωνίας, που μας επιβάλλει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για σεβασμό, προστασία και υπεράσπισή της, σε όλους τους τομείς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ