25.6.2021 14:30

Το Κέντρο Πρόληψης «Ναυτίλος» συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Στα πλαίσια της κοινής δράσης των Κέντρων Πρόληψης Αιγαίου

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2021 τα Κέντρα Πρόληψης Αιγαίου σχεδίασαν και οργάνωσαν κοινή δράση στην οποία συμμετέχει και το Κέντρο Πρόληψης «Ναυτίλος» της Χίου.

Σε δηλώσεις του, ο Κλινικός Ψυχολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, Στράτος Τσουκάρης ανέφερε τους στόχους και τα μηνύματα της συγκεκριμένης δράσης.

Μέσα από μια διεπιστημονική ομάδα δημιούργησαν μηνύματα πρόληψης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Τα μηνύματα της Χίου είναι ότι «η πρόληψη έχει χρέος να αγκαλιάζει τον άνθρωπο, τον ευάλωτο και τον διαφορετικό και «η πρόληψη σημαίνει να επιλέγω αληθινές σχέσεις και όχι εικονικές, ταξιδεύω στο διαδίκτυο και δεν βυθίζομαι»».

Στόχος του Κέντρου Πρόληψης ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διατηρήσει την επαφή με τα μέλη μέσω διαδικτύου. Ωστόσο η διαδικτυακή επαφή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης επαφή.

Επίσης είναι α) η δικτύωση και συνεργασία των Κέντρων Πρόληψης που τα συνδέει η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και β) η προβολή του έργου της Πρόληψης με έναν άμεσο και δημιουργικό τρόπο στην ευρύτερη κοινότητα.

Ερωτώμενος για τα κοινά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες κατά την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Τσουκάρης δήλωσε, ότι ήταν το άγχος και η διαχείριση συμπεριφοράς. Επίσης μεταξύ άλλων, αυξήθηκε η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Τέλος, η μετάβαση στην κανονικότητα είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει επίσης το Κέντρο Πρόληψης «Ναυτίλος».

 

 



 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ