2.4.2020 11:29

Το αντίο του Γιώργου Βαρκάρη στον Μανώλη Γλέζο

Ένας μεγάλος  Έλληνας έφυγε και αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας μας.

Ένας αλύγιστος μαχητής της αντίστασης απέναντι στο φασισμό κι ένας υπερασπιστής της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το κατέβασμα της φασιστικής Γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη ήταν η αρχή μιας μακράς πορείας αγώνων αλλά και ταλαιπωριών και διώξεων που τον κράτησαν τα περισσότερα χρόνια της νιότης του φυλακισμένο και εξόριστο.

Κατέστη όμως παγκόσμιο σύμβολο στην πάλη για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του πολίτη.

Αισθάνομαι τυχερός που τον γνώρισα από κοντά και συνομίλησα πολύ χρόνο μαζί του, στη Βουλή και κατ’ ιδίαν.

Ανεξίτηλη παραμένει στη μνήμη μου το λεβέντικο παράστημά του όταν ως παιδί στα πέτρινα χρόνια των αρχών του 1950 τον είδα να περιδιαβαίνει τους έρημους δρόμους εννοείται, του χωριού μου του Καταρράκτη συντροφιά με τον Στέφανο Σαράφη και με δύο τολμηρούς χωριανούς μου, σε προεκλογική εκστρατεία της ΕΔΑ.

Η μεσίστια σημαία που θα κυματίζει στην Ακρόπολη κατά την ημέρα της κηδείας του αποτελεί τον ύστατο και ελάχιστο φόρο τιμής της Πατρίδας προς τον Μανώλη Γλέζο, έναν ασυμβίβαστο και αγνό Πατριώτη.

Κρίμα που ο θάνατος και η κηδεία του συνέπεσαν με την αναπάντεχη φρικτή ταλαιπωρία που διερχόμαστε, και στερήθηκε ο λαός να του αποδώσει με την παρουσία του την τιμή που του αξίζει.

Γ. Βαρκάρης

τ. Βουλευτής και Δήμαρχος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ