14.6.2021 14:43

Το 70% φτάνουν οι εθελοντές αιμοδότες στη Χίο

14η Ιουνίου ημέρα ανακάλυψης ομάδων αίματος

Την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη γιόρτασαν αλλά και τίμησαν με την παρουσία τους σωματεία, φορείς και εθελοντές στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Το μήνυμα «Δώσε Αίμα-Κράτησε τον κόσμο ζωντανό» στήριξαν οι συνδιοργανωτές που ήταν το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου και  ο Δήμος Χίου.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί για την Προϊστάμενη του τμήματος Αιμοδοσίας, Α. Σωτηρίου μια έμπρακτη στήριξη της ανθρώπινης ζωής. Μάλιστα στη Χίο υπάρχει αύξηση του ποσοστού αιμοδοτών καθώς το ποσοστό ανέρχεται στο 70% όπως δήλωσε η κα. Σωτηρίου ενώ ευχαρίστησε όλους τους αιμοδότες:

«Οι εθελοντές αιμοδότες παρά τις δύσκολες συνθήκες και την πανδημία στάθηκαν δίπλα μας. Η αιμοδοσία άνοιξε φτερά όπου οι τοπικές κοινωνίες μας στήριξαν».

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στήριξε για μια ακόμη φορά την προσπάθεια συγκέντρωσης φιαλών αίματος καθώς όπως μετέφεραν ο εθελοντισμός αποτελεί ένα στοιχείο της καθημερινότητας τους. Μάλιστα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου πραγματοποιεί 2 αιμοδοσίες τον χρόνο ωστόσο λόγω της πανδημίας συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή μέρα.

Επίσης παράλληλα με την αιμοδοσία σε όσους και όσες το επιθυμούν πραγματοποιήθηκε η λήψη επιχρίσματος για εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών. Η Ένωση Στρατιωτικών Χίου παραχώρησε 40 δείγματα καταδρομέων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ