17.5.2012 9:57

Της Αναλήψεως στα Νένητα

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ, ΑΛΟΓΑΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Της Αναλήψεως γιορτάζουν φέτος όπως και κάθε χρόνο στα Γρίδια, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νενήτων «Η Βοκαριά» με τη φροντίδα της Εκκλησιαστικής επιτροπής των Γριδιών, την Πέμπτη 24 Μαΐου.
Στις 6 το πρωί θα ξεκινήσει η πορεία με τις εικόνες από τα Νένητα στην Παναγία Αγριδιώτισσα, συνοδεία των καβαλάρηδων, όπου και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα.
Στις 11.00 θα ξεκινήσει το λαϊκό γλέντι στο υπόστεγο της Παναγίας Αγριδιώτισσας μέχρι τις 19.30 οπότε και θα αναχωρήσουν για την πλατεία του χωριού.
Στις 20.00 η εικόνα της Αναλήψεως και οι καβαλάρηδες θα φτάσουν στην πλατεία των Νενήτων θα επιδοθούν τα αναμνηστικά και θα συνεχιστεί το παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό για όλους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ