2.6.2012 11:52

Την Τρίτη δημοπρατείται η μαρίνα

• ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ

 
Ένα έργο- φάντασμα, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να «ξεστοιχειώσει» και να πάρει το δρόμο για την ολοκλήρωση του. Ο Δήμος Χίου ανακοίνωσε πως
την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 9.30 π.μ. θα γίνει η έναρξη ημερομηνίας παραλαβής της προκήρυξης για την ανάδειξη Φορέα Διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Χίου, πράγμα που απλά σημαίνει ότι ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει να το ολοκληρώσει, να το εξοπλίσει και να το λειτουργήσει για 40 χρόνια καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα στο κράτος.
 
Η διαδικασία
 
Από την ερχόμενη Τρίτη οι ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν το έργο μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μέχρι και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 13.00μ.μ. Στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Χίου και του ΕΟΤ έχει αναρτηθεί η σχετική προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες και τις απαιτούμενες διευκρινίσεις.
 
Η σύμβαση
 
Στο Φορέα Διαχείρισης θα ανατεθούν με Σύμβαση Παραχώρησης: α) η ολοκλήρωση των απαιτούμενων για τη λειτουργία του Τουριστικού Λιμένα έργων υποδομής, β) η προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου πάγιου εξοπλισμού και γ) η χρήση, διοίκηση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα, για χρονικό διάστημα σαράντα (40) ετών από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτόκολλου παράδοσης-παραλαβής. Ο Ανάδοχος- Φορέας Διαχείρισης θα αναλάβει το σύνολο των ανωτέρω με αποκλειστική επιμέλεια, ευθύνη, κίνδυνο και χρηματοδότησή του, θα καταβάλλει δε στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσιο μίσθωμα σύμφωνα με την προσφορά του. Κριτήριο επιλογής του Αναδόχου θα είναι η συμφερότερη για το Δημόσιο προσφορά.
 
Επιχαίρει ο Δήμος
 
Για το αίσιο, όπως φαίνεται τέλος της υπόθεσης «μαρίνα Χίου» επιχαίρει η δημοτική αρχή, κι ευχαριστεί όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ