4.2.2021 17:26

Θυμός και οργή στους κτηνοτρόφους για τις δηλώσεις Κλιαμενάκη

Πηγή φωτογραφίας : Μανώλης Ρωξάνας

«Οι Κτηνοτρόφοι δεν εξαγοράζονται για να αλλάξουν τοποθεσία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Μετά από σχεδόν ένα 24ωρο σιωπής κι ενώ έχει ήδη να συζητείται η τοποθεσία του Ανδρόλακκου, κυρίως από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον Σύλλογο Ποιμένων Χίου.

Μέσα από ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι δεν δέχονται καμία συζήτηση αλλά ούτε καμία «πρόταση εξαγορασμού», προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμοι να δώσουν έναν νέο αγώνα.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Οι δηλώσεις του Κυρίου Γιώργου Κλιαμενακη περί χρηματοδοτήσεως των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται στη θέση «Αντρόλακκος» για να μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία , μόνο θυμό και οργή προκαλούν στους κτηνοτρόφους που ουδέποτε άφησαν το περιθώριο για τέτοιου είδους προτάσεις .

Ο Συλλογος ποιμένων Χίου και το Δ.Σ. δηλώνουν ξεκάθαρα ότι οι κτηνοτρόφοι δεν εξαγοράζονται.

Οι κτηνοτρόφοι είναι επαγγελματίες που δεαστηριοποιουνται στην εν λόγω τοποθεσία εδω και πολλές δεκαετίες , συνολικά 23 οικογένειες από το Αίπος έως και το 18ο χιλιόμετρο-Αντρόλακκο.Δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση και καμία πρόταση εξαγορασμού. Απαιτούμε το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και καμία δομή στο νησί.

Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου ότι δεν έχει σημασία αν υπάρχουν 2-3 κτηνοτρόφοι θα τους χρηματοδοτήσουμε να πάνε άλλου , απαντάμε ότι για εκείνον μπορεί να μην έχει, για εμάς όμως έχει και μάλιστα μεγάλη.

Περιμέναμε από τον Κύριο Κλιαμενακη αρμόδιο αντιδήμαρχο του τομέα μας να γνώριζει ότι οι βοσκησιμες εκτάσεις είναι περιορισμένες και είναι αδύνατον να μεταφερθούν κοπάδια.

Ήδη αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και να τον ενημερώσουμε ότι δεν προτείνει να μεταφέρει γραφεία αλλά εκτροφές ολόκληρες.

Εν παση περίπτωσει οι θέσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες κι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούργιο αγώνα για το καλό του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας , εφόσον ο αγώνας που δόθηκε πέρυσι ποδοπατήθηκε!

Ο πρόεδρος και το ΔΣ Του συλλόγου Ποιμένων Χίου «Ο Άγιος Μάμας»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ