3.11.2016 9:50

Θωρακίζεται το λιμάνι

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Αποδίδουν καρπούς οι αλλεπάλληλες κρούσεις του Λιμενικού Ταμείου Χίου και του Μ. Μπελέγρη για την εξασφάλιση πόρων για τα  έργα που απατούνται ώστε να εκσυγχρονιστεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού.

Στα εξήντα δύο έργα αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας, σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας, είναι και αυτό του λιμανιού της Χίου.

Το πρόγραμμα

Επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα, ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000 ευρώ επιχορήγησε, για το 2016, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις, που αποφασίστηκαν για το 2016, αφορούν στα νησιά της Χίου, Λέσβου, Σάμου, Ζακύνθου, Σκύρου, Ανάφης, Σύρου, Αίγινας, Λευκάδας, Πάτμου, Λειψών, Θάσου, Τήλου, Καλύμνου, Ρόδου, Κρήτης (Χανιά και Χερσόνησο), Ικαρίας και Φούρνων Ικαρίας.

Το σύνολο του προϋπολογισμού του ΠΔΕ της ΓΓΛΛΠΝΕ για το 2016 ανέρχεται σε 4.800.000€ και απορροφήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την επιλογή εξήντα δύο έργων.

Στο λιμάνι

Στο λιμάνι της Χίου η χρηματοδότηση θα δοθεί για έργα που αφορούν στη θωράκιση του λιμανιού.  Η πρόταση του λιμενικού ταμείου Χίου κάλυπτε όλα τα κριτήρια, με κυριότερο την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ.  Άλλα συμπληρωματικά κριτήρια για τις επιλογές ήταν η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατ΄ αποκλειστικότητα των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της τεκμαιρόμενης δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του Π.Δ.Ε., από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Τέλος έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των επιβατών και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων ιεραρχήθηκαν επίσης ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ