11.8.2021 9:39

Θερμό φθινόπωρο ετοιμάζει το Υπουργείο Μετανάστευσης στους νησιώτες

Στις 2 Σεπτεμβρίου η β’ φάση του διαγωνισμού για τις υπερδομές των 142 εκ. ευρώ – Μέσα σε μόλις 8 μήνες η ανέγερση της δομής στο Θόλος

Θερμό φθινόπωρο και ακόμη θερμότερο χειμώνα ετοιμάζει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου αλλά και στους κατοίκους του Έβρου, αφού προχωρά ακάθεκτο τη διαγωνιστική διαδικασία για την ανέγερση νέων δομών προσφύγων και μεταναστών

Συνολικά ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 176.576.000 ευρώ

Και συγκεκριμένα:

Για τη Λέσβο: 94.207.793,64 €

Για τη Χίο: 58.990.338,06 €

Για το φυλάκιο του Έβρου: 23.377.868,30 €

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, παρά τα ανοιχτά μέτωπα από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, έχει οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί ενώ την ίδια ημέρα στις 14:00 θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Τα έργα στη Χίο

Σε ότι αφορά στη Χίο, το Υπουργείο Μετανάστευσης επιμένει, παρά τις νομικές διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου, για χωροθέτηση στην τοποθεσία Παχύ του Θόλους, παρότι πλέον ακόμα και στενοί συνεργάτες του ίδιου του Νότη Μηταράκη, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πολίτες κάνουν λόγο για λάθος τοποθεσία και χειρισμό από τον Βουλευτή Χίου.

Η νέα δομή στο Θόλος θα έχει χωρητικότητα:

(α) γενικού πληθυσμού 580 ατόμων,

(β) ειδικών ομάδων 650 ατόμων και

(γ) πρόαναχωρησιακού κέντρου κράτησης 570 ατόμων.

Η νέα Δομή θα αναπτυχθεί σε έκταση συνολικής επιφάνειας 141.600 m2 περίπου, τα κτίρια θα καταλαμβάνουν 18.000m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται 3 παιδικές χαρές και 2 γήπεδα.

 Η ανάπτυξη μπορεί να γίνει σε διαφορετικά επίπεδα, τα οποία θα διαμορφωθούν με φυσικά πρανή, σε ορισμένες περιπτώσεις με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης ανάλόγα με τις απαιτήσεις της μελέτης.

Σε κάθε επίπεδό θα υπάρχουν διακριτά επιμέρους τμήματα με ξεχωριστές περιφράξεις και ασφαλτοστρωμένο δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων τροφοδοσίας – πεζών πλάτους 6 μέτρων.

Αρχείο PDF

Διαγωνισμός για υπερδομές Β΄ Φάση

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ