15.2.2016 15:46

«Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» από την HELMEPA και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Γ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ»

Την σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής έκθεσης με θέμα «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» που θα φιλοξενηθεί στο νησί μας από την επόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 9 Μαρτίου, επισήμαναν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν ο διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Π. Καλογεράκης με τις υπεύθυνες των γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων Α/βμιας και β/Θμιας Εκπαίδευσης Αν. Βροχαρίδου και Στ. Τσιροπινά. 

Π. Καλογεράκης «Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό»

Ο Παύλος Καλογεράκης υπογράμμισε ότι η έκθεση διοργανώνεται  από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος –HELMEPA και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τα γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. « Είναι σημαντικό να επισκεφτούν την έκθεση όλοι οι πολίτες της Χίου γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα περιβάλλοντος και ναυτιλίας από εξειδικευμένους επιστήμονες της HELMEPA. Η έκθεση δεν απευθύνεται μόνο σε μαθητές είναι για όλους», είπε ο διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» προσκαλώντας παράλληλα τους Χιώτες να συμμετέχουν στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος.

Αν. Βροχαρίδου « Η συνεργασία μας με την HELMEPA είναι διαρκείας»

Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βμιας εκπαίδευσης επισήμανε ότι η HELMEPA εκπονεί σημαντικά περιβαλλοντικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται με επιτυχία από τα σχολεία. « Η συνεργασία μας με την HELMEPA δεν ξεκίνησε σήμερα είναι πολύ παλιά και μόνο  φέτος συμμετέχουμε σε 6 προγράμματα της», ανέφερε η Ανατολή Βροχαρίδου προσθέτοντας ότι την έκθεση θα επισκεφτούν 523 συνολικά μαθητές από 12 σχολικές μονάδες. « Τα παιδιά θα ξεναγηθούν για 45 λεπτά στους χώρους της έκθεσης από ειδικούς επιστήμονες της HELMEPA και εν συνεχεία θα ενημερωθούν για θέματα περιβάλλοντος», κατέληξε η υπ. Σχ.Δραστηριοτήτων Α/βθμιας Εκπαίδευσης.

Στ. Τσιροπινά «Η εκπαίδευση είναι πρωτίστως αγωγή και πολιτισμός»

Την σημασία συμμετοχής μαθητών σε εκθέσεις περιβάλλοντος που διοργανώνονται από φορείς όπως η HELMEPA επισήμανε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/Θμιας Εκπαίδευσης Στ. Τσιροπινά. «Όλα τα περιβαλλοντικά προγράμματα που γίνονται στα γυμνάσια δεν συμπεριλαμβάνονται στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι βασίζονται στον εθελοντισμό τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών.  Η εκπαίδευση όμως είναι πρωτίστως αγωγή και πολιτισμός και εμείς οφείλουμε όσο μπορούμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τέτοια προγράμματα στα σχολεία μας», κατέληξε η Στ. Τσιροπινά υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή των γυμνασίων της Χίου στην έκθεση θα είναι καθολική. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ