12.9.2016 16:08

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης»

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ανεργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο, τέθηκαν στο επίκεντρο της μονοήμερης επίσκεψης του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Γ. Στασινού με εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων μηχανικών.

Ο κ. Στασινός επισήμανε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν πανελλαδικώς όλοι οι μηχανικοί προκειμένου να επιβιώσουν από την κρίση ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποιούνται στο νησί. « Τα έργα του ΕΣΠΑ είναι οι μοναδικοί πόροι ανάπτυξης στην Ελλάδα. Συναντηθήκαμε με τον αντιπεριφερειάρχη και συζητήσαμε τρόπους γρήγορης απορρόφησης των έργων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα αναφερθήκαμε και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στις δημοπρατήσεις των έργων ο τελευταίος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις», είπε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ελλάδος συμπληρώνοντας ότι προτεραιότητα για τη Χίο πρέπει να είναι η υλοποίηση των έργων του αεροδρομίου. «Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο  ώστε να παραμείνει η Χίος στον τουριστικό χάρτη, είπε ο Γιώργος Στασινός.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ είχε  συναντήσεις με  όλους τους συλλόγους μηχανικών του νησιού με τους οποίους συζήτησε το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και τις άδειες των αυθαιρέτων. «Νομίζω ότι ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη με στόχο να δούμε από κοντά τα προβλήματα των μηχανικών στο νησί», κατέληξε ο κ. Στασινός, υπογραμμίζοντας ότι οι μηχανικοί θα συνεχίσουν παρά τις αντιξοότητες να δίνουν την μάχη τους για επιβίωση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ