4.3.2015 10:11

Θα «σερφάρουν» πιο γρήγορα και από την πόλη

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015 Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΩΣ ΚΑΙ 50MBPS

Στην ψηφιακή εποχή με ταχύτητες που θα ζήλευαν μεγαλουπόλεις θα μπει κάθε χωριό και χωριουδάκι της Χίου ακόμη και το πιο απομακρυσμένο με την ολοκλήρωση του έργου που προγραμματίζει να εκτελέσει άμεσα ο Ο.Τ.Ε., μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Το έργο θα συνδέσει με οπτικές ίνες όλους τους οικισμούς που απέχουν 2-3 χιλιόμετρα από τηλεφωνικό κέντρο, επιλύοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Αμανή και δίνοντας στα χωριά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, τόσο στο βορρά όσο και στα κεντρικά και νότια του νησιού.

Όπως ενημέρωσαν σχετικά οι εκπρόσωποι του Ο.Τ.Ε. στην τελευταία συνάντηση που είχαν προχθές με τον δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού, σε πολλούς οικισμούς το ίντερνετ θα φτάσει ταχύτητες έως και 50mbps.

Ανεβάζουν αναπτυξιακές... ταχύτητες

Για τον Ο.Τ.Ε. το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015. Από την σταθερή πλέον παροχή γρήγορου ίντερνετ τα χωριά του νησιού θα μπορούν να κάνουν βήματα εμπρός καθώς όπως υπογραμμίζεται, οι διευκολύνσεις στον τουριστικό τομέα, στην τοπική επιχειρηματικότητα αλλά και στην καθημερινότητα θα είναι αισθητά αναβαθμισμένες, σβήνοντας μια και καλή μιας από τις μεγαλύτερες μειονεξίες που παρατηρούνταν.  

Το έργο

Το έργο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται, με τη μορφή ΣΔΙΤ, από πόρους του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», του ΠΕΠ «Μακεδονία – Θράκη» και του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε 5.493 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σχεδόν στο 50% της ελληνικής επικράτειας.

Στόχος του έργου είναι μέσα στο 2015 να συνδεθεί με το Διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας, που σήμερα δεν έχει καμία πρόσβαση στα οφέλη και στις ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Για τις ανάγκες του έργου η χώρα (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης) έχει χωριστεί σε τρεις ισοδύναμες περιοχές, με τα νησιά του Aιγαίου να ανήκουν στον 1ο τομέα μαζί με τις περιοχές της Θράκης, Μακεδονίας, δυτικής Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, συνολικής αξίας 44.375.478 ευρώ, με ανάδοχο τον ΟΤΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ