31.7.2015 18:27

Θα έπρεπε να σιωπά ο κ. Λαμπρινούδης

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ύπαρξη ενός ακινητοποιημένου ασθενοφόρου στην Αμανή φέρει ο κ. Λαμπρινούδης και γι αυτό δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί, υποστηρίζει ο Γ. Επιτροπάκης σε ανακοίνωση απάντηση του.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου υποστηρίζει ότι λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ο πρώην δήμαρχος Χίου μαζί με τον επίσης πρώην δήμαρχο Αμανής αγόρασαν ένα ασθενοφόρο το οποίο ουδέποτε κατέφεραν με ορθό τρόπο να επανδρώσουν αξιοποιώντας το προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ενώ χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης της Βορειοδυτικής Χίου για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η ανακοίνωση

" Ο κ. Λαμπρινούδης έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ακινητοποιημένο ασθενοφόρο της Βολισσού. Με ιδιαίτερη σπουδή, για προφανείς λόγους, προχώρησε μαζί με τον τότε Δήμο Αμανής και το νοσοκομείο στην αγορά ενός υπερσύχρονου ασθενοφόρου που σκοπό είχε να καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Αμανής.

“Ξέχασε” όμως ο κ. Λαμπρινούδης  και οι συντάξαντες τον κανονισμό λειτουργίας να αναφέρουν τον τρόπο επάνδρωσης του ασθενοφόρου, τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του, ώστε να είναι λειτουργικό και χρήσιμο.   

Αποτέλεσμα αυτής της πρόχειρης σύμβασης και του πρόχειρου κανονισμού λειτουργίας, ήταν το ασθενοφόρο αυτά τα 4 χρόνια και κυρίως επί εποχής Λαμπρινούδη, να υπολειτουργεί περιστασιακά, απρογραμμάτιστα και πρόχειρα, είτε γιατί ο εξοπλισμός είχε αδρανοποιηθεί, είτε γιατί δεν πληρούντο οι βασικές ανάγκες λειτουργίας του, είτε γιατί καλούντο περιστασιακά πολίτες οδηγοί (άσχετοι για τη λειτουργία ενός ασθενοφόρου) να το οδηγήσουν όποτε είχαν χρόνο, όποτε είχαν διάθεση και όποτε τα έβρισκαν οικονομικά με το Δήμο Αμανής. Γι αυτό και οι οδηγοί  άλλαζαν συνεχώς, αλλά και μέχρι να αντικατασταθούν το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο για μήνες.

Μην προκαλεί λοιπόν, ο κ. Λαμπρινούδης με το ασθενοφόρο και κυρίως μην προκαλεί το νοσοκομείο, καθώς από την σύμβαση που κατήρτισε ο ίδιος ο κ. Λαμπρινούδης δεν άφησε περιθώρια στο νοσοκομείο παρότι επιβαρύνθηκε οικονομικά να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ευθύνη.   Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που πριν από τρία χρόνια αρνείτο να παραχωρήσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Επίσης, στην ασμένουσα  προσπάθεια του κ. Λαμπρινούδη να αποδώσει ευθύνες και να δημιουργήσει εντυπώσεις, τον ενημερώνουμε, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζει αν ασχολείτο ουσιαστικά, ότι το νοσοκομείο της Χίου δεν εφαρμόζει τις εφημερίες του Κέντρου Υγείας, των Πολυδύναμων και Αγροτικών Ιατρείων, ενώ θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι αυτή την στιγμή όλα τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία της περιοχής της Αμανής είναι καλυμμένα.

Έχω επανειλημμένως επισημάνει ότι το πρόβλημα υγείας και κυρίως η υγειονομική περίθαλψη στο νησί είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αντιμετωπίζουμε με ανευθυνότητα και  προχειρότητα". 

 

      

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ