22.11.2023 15:58

«Θα αντισταθούμε σε οποιοδήποτε σχέδιο κατάργησης είτε του Πρωτοδικείου είτε του Ειρηνοδικείου Χίου» - Βίντεο

Για σθεναρή αντίσταση με κάθε τρόπο και μέσο, προειδοποίησε την Κυβέρνηση, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, μπροστά στο ενδεχόμενο κατάργησης είτε του Πρωτοδικείου, είτε του Ειρηνοδικείου της Χίου, έτσι όπως αυτό αποτυπώθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», το οποίο κάνει λόγο για κατάργηση 63 Ειρηνοδικείων, 15 Πρωτοδικείων και 4 Εφετείων έπειτα από δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης προς την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως ανέφερε η κα. Ζαννάρα, κάτι τέτοιο είχε αποκλειστεί από τους αρμόδιους Υπουργούς που έδωσαν το «παρών» στην προ μηνών Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Χίο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το δημοσίευμα προκάλεσε την προ ημερών παρέμβαση του κυβερνητικού Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επεσήμανε:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων, επικοινώνησα άμεσα με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο κατάργησης του Πρωτοδικείου Χίου. Είναι προφανής η σημασία και η αναγκαιότητα ύπαρξης του Πρωτοδικείου στο νησί μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ